Terapie internă în PDL. Cele trei etape ale planului de reconstrucție
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
pdl dece
pdl dece

PDL își propune ca după congresul stabilit în luna mai să aibă o formulă mai restrânsă, direct proporțională cu noua configurație parlamentară. Vasile Blaga precizează că noul Birou Permanent Național va fi mai suplu, iar trădătorii nu vor mai avea loc în rândul celor care vor alcătui filialele din teritoriu, potrivit rtv.net.

La cererea celor mai mulți dintre liderii PDL, partidul a început elaborarea unui plan de refacere a formațiunii politice. Strategia democrat-liberalilor se desfășoară în trei etape. Prima s-a înfăptuit deja astăzi, în Consiliului Director al partidului, unde cei artizanii Alianței România Dreaptă și-au depus demisiile. Totodată, reprezentanții PNȚCD și cei ai FC care au obținut un mandat de parlamentar (vot direct sau redistribuire - n.r) să fie primiți în PDL. Primul sacrificat a fost prim-vicepreședintele PDL, Cristian Preda, care și-a asumat rolul avut în construirea alianței dreptei și și-a dat demisia.

A doua etapă a planului făcut vineri îi viează pe primarii partidului care au dizertat în această campanie electorală. Pasul acesta presupune analizarea organizațiilor și pedepsirea zecilor de primari care au susținut USL la alegerile legislative. Respectivii primari au fost catalogaţi  drept "trădători" de către mai mulţi lideri de filiale,  printre care se numără preşedintele PDL Bistriţa-Năsăud, Ioan Oltean, preşedintele PDL Cluj, Daniel Buda şi preşedintele PDL Sălaj, Nicolae Bode. Sulfina Barbu a avut și ea o atitudine tranșantă în legătură cu această chestiune, acuzând trădări din interiorul partidului. Democrat liberalii au decis ca până pe 15 februarie fiecare organizație județeană să se ocupe de curațenia propriei filiale, pentru a evita astfel de atitudini în viitor. ”Vom lua măsuri în funcţie de rezultatul analizei interne, dar cei care au fost pe faţă cu USL, care au apărut pe bannerele lor sunt out, afară! Îi dăm afară pe toţi! Ce să le mai facem?”, a declarat Vasile Blaga pentru rtv.net.

A treia etapă a fost stabilită de asemenea în cadrul Colegiului Director convocat astăzi, unde s-a hotărât organizarea unei Convenții Naționale în luna mai. La aceasta ar urma să participe 5.000 de delegați din teritoriu, un număr record pentru congresele PDL. Noua conducere a partidului va fi una mai puțin numeroasă”. ”Urmează să vedem, dar va fi un Birou al Permanent Național mai suplu”, a mai explicat Vasile Blaga.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel