TEPCO a falsificat rapoarte înainte de accidentul de la Fukushima
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
centrala nucleara fukushima
centrala nucleara fukushima

Operatorul centralei nucleare de la Fukushima, compania Tokyo Electric Power (TEPCO), a recunoscut că a falsificat mai multe rapoarte de control vizând instalaţiile sale, cu numai câteva zile înainte de accidentul din data de 11 martie 2011.

[caption id="attachment_45582" align="alignleft" width="300" caption="Foto: AP"][/caption] Compania dăduse asigurări anterior că a verificat aproximativ 30 de piese care nu fuseseră în realitate controlate, transmite Mediafax. TEPCO a anunţat şi că un card de alimentare a unei valve de control a temperaturii reactorului nu fusese inspectat timp de 11 ani, chiar dacă tehnicienii, care se limitaseră la un control de rutină, susţinuseră contrariul. Alte piese a căror verificare nu este în mod necesar obligatorie nu au fost nici ele verificate complet, printre acestea numărându-se şi elemente legate de sistemul de răcire şi grupul electrogen de urgenţă.

Raportul TEPCO a fost solicitat de autorităţi pentru a se asigura că procedurile au fost respectate.

"Planul de control al instalaţiilor şi gestionarea operaţiunilor de mentenanţă erau inadecvate", a conchis Agenţia pentru siguranţă nucleară, apreciind ca "insuficientă calitatea inspecţiilor". Înainte de catastrofă, companiei TEPCO i se ceruse să creeze un nou plan de mentenanţă până la 2 iunie.

Catastrofa de la 11 martie a provocat oprirea a şase reactoare ale centralei Fukushima 1, întreruperea alimentării cu electricitate, defectarea generatoarelor diesel de urgenţă şi oprirea sistemului de răcire.

Acest lanţ de evenimente a degenerat într-o cascadă de accidente de gravitate tot mai mare, iar echipele TEPCO se luptă cu ajutorul militarilor şi pompierilor pentru a evita ca situaţia în cel puţin patru reactoare să nu devină total incontrolabilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel