Data publicării:

Teorii apocaliptice 2012: Moartea albinelor

Autor: DCNews Team | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
apocalipsa
apocalipsa

Alegeri prezidentiale 2024

Omul a încercat încă din cele mai vechi timpuri să-și prezică viitorul. De-a lungul istoriei au existat câteva episoade care au fost prezise, dar cea mai mare provocare a fost prezicerea apocalipsei. Așa au apărut o mulțime de teorii cu privire la anul în care va vea loc. Profeții și cei care le interpretează scrierile nu s-au mulțumit să vorbească de o perioadă de timp în care lumea se va sfârși, ci s-au hazardat în a da date exacte. Niciuna nu s-a adeverit. Asta nu l-a determinat pe om să se oprească și să ajungă la cea mai cunoscută predicție din zilele noastre: 21.12.2012.  Există mai multe teorii cu privire la evenimentele care vor avea loc atunci.

Una din ele este ”Teoria morții albinelor” și se aseamănă cu ”Teoria Haosului”, care spune că cea mai mică acțiune poate provoca o reacțiune la nivel mare, imposibilă de prezis cu exactitate.

Potrivit teorieri, în anul 2012 urmează să moară mare parte din populația albinelor. La prima vedere nu pare a fi o problemă prea mare pentru omenire, dar nu este așa.

”Teoria morții albinelor” bazează pe un fapt real. În ultimii 15-20 de ani s-a observat că din ce în ce mai multe mătci părăsesc stupul și mor. Asemena oamenilor, albinele trăiesc în colonii și fiecare din ele are un rol în ”societate”. Matca este cea care conduce, iar atunci când ea dispare totul se prăbușește.

Cauzele acestui comportament nu au fost determinate exact, însă cea mai acceptată explicație este că din cauza schimbării rezonanței magnetice a planetei ”sistemul de navigație” al mătcilor a fost dat peste cap.

Susținătorii acestei teorii spun că fenomenul se va accentua extrem de mult în 2012. O scădere bruscă a populației albinelor va afecta agricultura în general, nu doar apicultura, care este și ea o parte importantă în industria alimentară, având în vedere că mierea de albine se folosește la prepararea mâncărurilor, dar este folosită și în industria farmaceutică. De asemnea, albinele au un rol împortant în polenizarea plantelor, deci disparitia bruscă a lor poate afecta culturile. O producție slabă duce la foamete, iar foametea la haos.

Potrivit teoriei, între 5000 și 1.000.000.000 de oameni vor muri.

Totuși, este plauzibilă o asemnea reacție în lanț?

În primul rând nimeni nu știe care sunt autorii acestei teorii, care până la urmă nici nu vorbește de sfârșitul lumii.

Problema morții albinelor este una reală, care poate avea efecte asupra agriculturi. Însă dispariția bruscă a albinelor în 2012 este puțin probabilă. Dacă nu s-a întâmplat acest lucru în ultimii 15-20 de ani, nu se va întâmpla în următoarele 12 luni.

[poll id="62"]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel