Data actualizării:
Data publicării:

Teoria OMS despre originile COVID-19: Primul PACIENT lucra în laboratorul din Wuhan

Autor: Andreea Ditcov | Categorie: Stiri
WhatsApp
Pexels
Pexels

OMS ar fi descoperit originea COVID-19. 

”Acolo, virusul sare direct de la liliac la om”

Oficialul OMS Peter Embarek a sugerat că primul pacient cu COVID ar fi putut fi infectat de un liliac în timp ce lucra la un laborator din Wuhan. El a declarat canalului de știri danez TV2 că teoria conform căreia un cercetător a fost infectat în timp ce preleva probe ”se încadrează în una dintre ipotezele probabile”, scrie Sky News

Embarek a spus: ”Acolo virusul sare direct de la liliac la om. În acest caz, ar fi vorba de un lucrător de laborator în loc de un localnic întâmplător sau altă persoană care are contact regulat cu liliecii".

Omul de știință, care a condus investigația OMS cu privire la originile COVID în China, a adăugat că nu există dovezi directe care să susțină acest scenariu, care anterior era considerat „extrem de puțin probabil”.

Anthony Fauci știa de existența virusului

E-mailurile trimise de Dr. Anthony Fauci în primele zile ale pandemiei de COVID-19 oferă o perspectivă asupra modului în care principalul epidemiolog al SUA a comunicat cu înalți oficiali americani și omologii săi din străinătate, pe măsură ce evenimentele legate de evoluția pandemiei s-au desfășurat într-un ritm rapid, scrie USA Today.

Sute de e-mailuri au fost obținute de The Washington Post și alte organizații media prin cererile Freedom of Information Act. În acele mesaje Fauci răspunde la sute de întrebări, uneori unor persoane pe care nu le cunoștea, adesea cu răspunsuri aprofundate.⁠ Curios este însă faptul că mesajul transmis de Fauci în acele e-mailuri este în unele cazuri diferit față de ceea ce principalul epidemiolog al SUA  a declarat în public, atunci când a vorbit despre pandemia de COVID-19.

OMS, apel la depolitizare

Liderii mondiali ar trebuie să coopereze pentru a accelera studiile asupra originilor COVID, spune Organizația Mondială a Sănătății. OMS a spus că acest lucru ar ajuta la ”depolitizarea situației”. O declarație a Organizației informează: ”OMS reiterează că studierea originilor SARS-CoV-2 nu este și nu ar trebui să fie un exercițiu de atribuire a vinovăției, a arătării cu degetul sau a punctării politice”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel