Data publicării:

Teoria că „ne-a murit toată economia“, demontată. Ce a constatat Eugen Tomac / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Politica
WhatsApp
Europarlamentarul Eugen Tomac a dat un exemplu care demonstrează că România își poate găsi locul într-o lume competitivă economic.

Eugen Tomac, europarlamentar și președinte al Partidului Mișcarea Populară, a vorbit, în cadrul unui interviu exclusiv pentru DC News, despre succesul pe care mașinile românești îl au în țările europene.

„Multe țări își susțin economia autohtonă, chiar dacă sunt criticate, blamate pentru această abordare închisă, dar uneori mergi la limită pentru a proteja economia internă. Eu cred că acest lucru trebuie făcut cu mai multă îndrăzneală în România.

Nu sunt nici adeptul teoriilor: Ne-a murit totul! Să știți că eu, prin natura responsabilităților pe care le am, circul foarte mult, vizitez toată Europa. Când plec de la Bruxelles la Strasbourg, cel puțin o dată pe lună, văd autostrăzile europene pline cu mașini produse în România. Acest lucru nu-l puteai vedea în urmă cu 10-15 ani.

Există deja componente din economia noastră care funcționează, dar problema e că nu avem multe produse de succes cu care să putem ieși în față. Dacă încercăm să privim doar partea neagră a situației și nu privim în ansamblu, ne dăunează. De bine, de rău, România încearcă să facă progrese. Este un lucru foarte important și e bine să privim lucrurile în perspectivă și să fructificăm oportunitățile“, a precizat Eugen Tomac.

CITEȘTE ȘI      -      EXCLUSIV  Soluția lui Eugen Tomac pentru a aduce diaspora acasă / video

Youtube video image

Ce spune Eugen Tomac despre aderarea la  Schengen

 

Europarlamentarul PMP a comentat și informațiile dezvăluite de Euractiv, potrivit cărora România și Bulgaria ar urma să intre aerian în Spațiul Schengen în cursul acestui an.

„Fiind surse de la Bruxelles, le iau cu mare rezervă dintr-un motiv foarte simplu. Pentru că mie, personal, Ursula von der Leyen mi-a spus că obiectivul Comisiei este să intrăm cât mai rapid. A spus-o şi în România, a spus-o şi în întâlnirile pe care le-a avut, inclusiv recent a scris că trebuie să intrăm în acest an în Schengen. La fel a spus şi anul trecut. Deci, în continuare, aceste informaţii apărute doar pe surse trebuie luate în seamă, fără discuţii, dar sunt două elemente care îmi ridică semne de întrebare.

La începutul acestui an, premierul olandez împreună cu Nehammer, la Viena, au spus că ei se vor opune oricărei extinderi a spaţiului Schengen până când spaţiul Schengen nu se reformează în chestiunea emigranţilor. Plus că în timpul preşedinţiei suedeze, Suedia a încercat să aducă în discuţie acest subiect (...)“, a explicat Eugen Tomac - continuarea - AICI.

CITEȘTE AICI      -      EXCLUSIV  Se unește opoziția. ”Am analizat și am ajuns la concluzia că e cel mai bun lucru pe care-l putem face”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel