Urmărește emisiunea live
Teodorovici, condiție pentru șefii ANAF: Este obligat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici amenință că va schimba șefii ANAF dacă nu realizează planul propus.

Eugen Teodorovici a declarat la Digi Tv că recuperarea TVA-ului nu a mers așa cum a fost estimat, însă este o inclusă în planul pe care ANAF este obligat să îl îndeplinească până la sfârșitul anului. Întrebat de jurnalistul Cosmin Prelipceanu dacă va schimba șefii ANAF în cazul în care acest plan nu va fi realizat, ministrul de Finanțe a răspuns prompt: "Categoric".

"Nu voi accepta nici măcar un leu sub plan"

"Eu mă raportez la un plan pe baza căruia s-a făcut baza bugetului și atunci am spus foarte clar că nu accept nicio scădere a acestuia, mai mult el a fost și revizuit la momentul rectificării în sensul de a aduce ce nu s-a făcut în prima parte a anului ca obligație până la final de an. Iar ANAF-ul este obligat să vină cu măsuri concrete ca planul să fie realizat. Nu voi accepta nici măcar un leu sub plan. Dacă nu, trebuie luate măsuri. 

Dacă lucrurile nu funcționează, nu pot să accept că România are de recuperat TVA din economie. (...) Nu pot să accept ca un funcționar să nu își facă treaba. (...) Planul ANAF-ului este cât economia trebuie să aducă bugetului de stat, ceea ce este o utopie pentru că în nicio țară din lume nu se aduce cât poate economia să aducă statului.Dar orice nerealizare sub acest plan, poate utopic, înseamnă nerealizare de plan pentru ANAF." a declarat Eugen Teodorovici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel