Teodor Meleșcanu - Giorgi Abashishvili, discuții. Pe ce s-a pus accentul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Ministrul Teodor Meleșcanu i-a primit, joi, pe șeful Administrației Prezidențiale de la Tbilisi, Giorgi Abashishvili, și pe consilierul prezidențial de politică externă, Tengiz Pkhaladze, aflați în vizită în România.

Șeful diplomației române a exprimat satisfacția pentru frecvența și substanța contactelor româno-georgiene. De asemenea, a reiterat sprijinul României pentru aspirațiile europene și euro-atlantice ale Georgiei, adresând, în context, încurajări autorităților de la Tbilisi pentru continuarea programului de reforme. A evidențiat susținerea de către România a integrității teritoriale, suveranității și inviolabilității frontierelor recunoscute internațional ale Georgiei, precizează MAE într-un comunicat.

Teme de pe agenda bilaterală

Delegația georgiană a avut o întrevedere astăzi și cu secretarul de stat Dan Neculăescu, prilej cu care au fost aprofundate temele de pe agenda bilaterală. Un accent aparte a fost pus pe stadiul și perspectivele cooperării bilaterale atât pe dimensiunea politico-strategică, cât și pe cea economică, un rol aparte revenind demersurilor comune de transpunere în practică a proiectului Coridorului de transport mărfuri Marea Neagră-Marea Caspică.

Totodată, a avut loc un schimb de evaluări privind situația de securitate din bazinul extins al Mării Negre. De asemenea, părțile au convenit sporirea cooperării în domeniul cultural și dezvoltarea contactelor people-to-people.

[citeste si] 

Partea georgiană a împărtășit evaluările privind parcursul ascendent al relațiilor bilaterale, exprimând convingerea că acestea vor continua să se dezvolte într-un ritm susținut. A mulțumit pentru sprijinul țării noastre în privința aspirațiilor europene și euro-atlantice, precum și în ceea ce privește integritatea teritorială și suveranitatea Georgiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel