Tenul, în hibernare pe timpul iernii. Ioana Marinescu: Pielea nu ştie cum să reacţioneze. Sunt carenţe de vitamine!
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Andrea Piacquadio, Pexels
Fotografie de la Andrea Piacquadio, Pexels
Ioana Marinescu, Fondator IMar Skin, Farmacist Formulator, a vorbit în cadrul Pastilei de Frumuseţe despre importanţa refacerii tenului şi pregătirii acestuia pentru trecerea de la primăvară la iarnă. 

"Tenul este primul expus şi primul care suferă. Schimbările de anotimp necesită o foarte, foarte bună manageriere a ritualului pentru pielea noastră. În general, este cea mai abruptă schimbare, cea de la rece la cald, de la iarnă la primăvară. Iarna, pentru că e frig, avem alte priorităţi de îngrijire, a stării de confort generale. Ideea este că perioada de iarnă aduce cu ea starea de hibernare, pe care noi nu o avem, dar o moştenim ancestral. Hibernarea înseamnă că celulele noastre intră într-o odihnă, chiar dacă nu avem pauzele acelea de anotimp de iarnă în care să stăm doar în casă şi să ne protejăm. Celulele, în schimb, nu mai sunt atât de active, atât de receptive la stimuli. Încearcă strict să se protejeze de temperaturile foarte scăzute.

Dacă iarna, prin scăderea nivelului de confort al celulelor, tenul devine mai sensibil, se înroşeşte mai uşor, devine mai deshidratat, deşi afară umiditatea este mai ridicată, şi mai neprotejat în faţa temperaturilor scăzute, când trecem de la frig la o temperatură confortabilă epidermei, pielea nu ştie să reacţioneze. Perioada rece aduce carenţe de vitamine, aduce senzaţia de a se limita cu puţină hrană celulară. Nu avem fructe, legume verzi, sănătatea pe care ne-o dă primăvara, când totul renaşte. Şi trebuie, clar, din timpul iernii să suplinim aceste carenţe.

În schimb, în perioada de trecere, adică poate cu o lună înainte de venirea primăverii, trebuie să facem lucruri care să redea vitalitate tenului. O resuscitare. Şi vreau să povestim despre un trend intens mediatizat şi foarte vizualizat pe TikTok. Persoanele din alte ţări apelează la acesta. Se numeşte skin cycling. O refacere forţată a tenului, ca acesta să îşi revină. E un pic agresiv.

Skin cycling se poate face în etape de 3 zile sau de o săptămână. Cel de 3 zile este pentru amatori, pentru cei aflaţi la început, iar cel de o săptămână este pentru profesioniştii tenului. Skin Cycling înseamnă o etapizare a câtorva produse targetate pentru exfoliere, hidratare, regenerare", a explicat Ioana Marinescu la Pastila de Frumuseţe. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel