Tentativă de lovitură de stat în Germania. Hartmann: Bogdan Chirieac a avut o intuiție perfectă! Istoria a început, din nou, să galopeze
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 07 dec 2022, 23:05
WhatsApp
Analistul de politică externă H. D. Hartmann a vorbit despre tentativa de lovitură de stat din Germania.

Poliţia germană a dejucat o tentativă de lovitură de stat, conform unui comunicat emis miercuri, 7 decembrie. Autorităţile au arestat 25 de presupuşi membri şi susţinători ai mişcării de extremă dreapta Cetăţenii Reich-ului, a anunţat miercuri un purtător de cuvânt al procuraturii federale, transmite Agerpres, citând dpa, Reuters şi AFP. Alte 27 de persoane sunt anchetate, fiind bănuite de apartenenţă la grupare.

Poliţia desfăşura miercuri raiduri în 11 din cele 16 landuri germane, în cadrul unei operaţiuni majore împotriva extremiştilor, a menţionat purtătorul de cuvânt. Arestările de suspecţi au avut loc inclusiv în Austria şi Italia (citește mai mult AICI).

H. D. Hartmann, analist de politică externă, a comentat evenimentul din Germania prin prisma altor evenimente care au avut loc în Europa în ultimele zile și mai ales a influenței Federației Ruse în spațiul european:

„Ar fi un ajutor nesperat dat Rusiei dacă unul dintre cei doi piloni ai Uniunii Europene ar fi dezechilibrat. Eu nu văd Guvernul Rusiei să aibă capacitatea să destabilizeze țările occidentale, dar că acest lucru ar ajuta, sigur că da (...). Pe lângă evenimentul din Germania, mai avem câteva mici lucruri.

Atacul cu drone din interiorul Rusiei a vizat baza militară unde se află flotila nucleară din primul cerc de apărare aeriană al Moscovei. Atacul ucrainean nu a fost gândit greșit. Importanța este totală! Au distrus două avioane din 49. Rușii mint, dar fotografiile satelitare arată clar că atacul a fost reușit. Ucraina a transmis un semnal prin atacarea avioanelor critice sau strategice care fac parte din primul cerc de apărare al Moscovei, la 150 de kilometri de capitala Federației Ruse“, a spus H. D. Hartmann. 

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Austria se opune intrării României în Schengen. Ciuvică: Absolut aberant. Iohannis nu are nicio vină

Hartmann: Bogdan Chirieac a avut o intuiție perfectă!

„Sunt niște evenimente care nouă ne arată o corelație, istoria a început, din nou, să galopeze, și Rusiei i-ar conveni de minune ca Franța sau Germania să fie destabilizată, pentru că atunci se destabilizează Uniunea Europeană.

Azi dimineață îl citeam pe Bogdan Chirieac și el a avut intuiția perfectă când a spus că e o veste proastă pentru Uniunea Europeană când vorbim de tentative de puci sau de destabilizare a Germaniei. Da, e o veste foarte proastă!

Era vorba de o tentativă cu trei atacuri la adresa unui ministru al Guvernului federal și la doi șefi de landuri. Destabilizarea spectrului politic german, cu un Olaf Scholz extrem de slăbit, ar fi dus la destabilizarea Uniunii Europene“, a conchis, la DC News, H. D. Hartmann, analist de politică externă.

Miercuri dimineață, Bogdan Chirieac a spus că „este o știre mai șocantă decât atacarea Ucrainei de către Vladimir Putin. În privința lui Putin multă lume, cel puțin din estul Europei, nu și-a făcut niciodată vise cum că ar fi un democrat. I-a păcălit pe cei din vest, care nu au suferit cizma sovietică, dar tentativă de lovitură de stat în Republica Federală a Germaniei în 2022, așa ceva era total de neimaginat și probabil este o chestiune serioasă (...). Lucrul acesta să știți că șubrezește situația în toată Uniunea Europeană“ (citește mai mult AICI).

CITEȘTE ȘI     -    Bogdan Aurescu: Parlamentul olandez a aprobat aderarea României la Schengen. Dialogul a dus la un rezultat favorabil

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?