Data publicării:
Tentativa de asasinat asupra lui Donald Trump, prima asupra unui preşedinte sau candidat în SUA din 1981 încoace / Galerie Foto
FBI tratează atacul asupra lui Donald Trump de la mitingul din Butler, Pennsylvania, drept o tentativă de asasinat. Este prima astfel de încercare asupra unui preşedinte sau candidat al unui partid principal la alegerile din SUA din 1981 încoace.
Donald Trump se afla pe scenă și ținea un discurs, moment în care cineva a tras spre el. Imediat au intervenit agenții de la Secret Service care l-au apărat cu corpurile lor, iar apoi l-au dus la loc sigur.
Fostul președinte a fost însă rănit, acesta având sânge în zona urechii. Cu toate acestea, rănile nu par să-i pună în pericol viața. Chiar dacă a fost rănit, acesta a ridicat pumnul în aer, în aplauzele susținătorilor.
Ultima tentativă de asasinat asupra unui preşedinte sau candidat principal a avut loc în 1981
Pe 30 martie 1981, preşedintele american Ronald Reagan a fost împuşcat în zona pieptului de către John Hinckley jr, în timp ce părăsea hotelul Hilton din Washington. Altre trei persoane au fost rănite atunci.
Ronald Reagan a fost atunci rănit grav. A avut un plămân perforat, dar şi o puternică hemoragie internă, plus o rană la braţul drept. Din fericire nimeni nu a fost ucis în acest atentat, dar James Brady, secretarul de presă de la Casa Albă d ela acea vreme, a rămas paralizat permanent.
Conform presei de la acea vreme, motivul pentru care John Hinckley l-a atacat pe Ronald Reagan a fost cel puţin bizar. Aceasta avea o obsesie erotică legată de actriţa Jodie Foster şi o criză de identitate în urma căreia se credea personajul jucat de Robert De Niro în filmul Taxi Driver.
John F Kennedy, ultimul preşedinte american ucis
Pe 22 noiembrie 1963, în jurul prânzului, a avut loc asasinarea preşedintelui american John F. Kennedy, al 35-lea preşedinte al SUA. JFK a fost împuşcat mortal pe când efectua un tur al oraşului Dallas într-o maşină decapotabilă alături de soţia sa, Jacqueline. Cei doi erau însoţiţi de guvernatorul de atunci al statului Texas, John Bowden Connally jr şi de soţia acestuia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News