Data publicării:

Tensiuni la summitul UE-America Latină. Liderii nu au ajuns la un acord cu privire la invazia rusă

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Tensiunile au crescut în ultima zi a summitului dintre liderii Uniunii Europene și Americii Latine, din cauza unui conflict diplomatic în jurul războiului din Ucraina.

Ambasadorii au lucrat încă din timpul nopții și până în această după-amiază pentru a găsi cel mai binevoitor text pentru o declarație comună post-summit despre invazia rusă.

Discuțiile au fost suspendate pe marginea rezervelor delegației Nicaragua, cea mai dură opoziție de-a lungul summit-ului. Premierul irlandez Leo Varadkar a spus: „Uneori este mai bine să nu ai deloc concluzii decât să ai un limbaj care să nu însemne nimic”.

În timp ce apărarea diplomatică a Ucrainei și condamnarea Moscovei sunt susținute zi de zi de către națiunile UE, multe guverne din America Latină și Centrală au avut o viziune mai neutră asupra conflictului din Europa. Președintele brazilian Lula a criticat SUA și UE pentru că nu au reușit să promoveze pacea negociată.

Ca urmare a diferențelor, acordurile comerciale îndelungate – cum ar fi acordul UE-Mercosur – nu au fost mai aproape de soluționare când liderii s-au pregătit să încheie summitul în această după-amiază, potrivit Morningstaronline.co.uk.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel