Tensiuni la granița Rusiei cu Ucraina. Bogdan Chirieac: Zelensky a considerat că a conduce o țară e la fel de simplu ca în filme
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Bogdan Chirieac, analist politic, a vorbit despre pericolul de război ce ar putea să izbucnească la granița Rusiei cu Ucraina. 

Bogdan Chirieac a intervenit în direct la Antena 3 unde a explicat tensiunile dintre Rusia și Ucraina. Întrebat dacă este îngrijorător ceea ce se întâmplă, analistul politic a susținut: 

”Este îngrijorător pentru că un președinte care era președinte în filme, actor, Volodymyr Zelensky, a considerat că a conduce o țară e la fel de simplu ca în filme și nu este. De partea cealaltă îl avem pe Vladimir Putin, cu multă experiență de 20 și ceva de ani, și în acest moment s-a gândit domnul Zelensky că NATO va intra în luptă pentru Ucraina și astfel va fi eliberată Crimeea. E adevărat că au fost și niște declarații diplomatice de la Washington, din partea noului președinte Joe Biden, care a spus că nu va lăsa Ucraina singură, dar de aici și până ca NATO să intervină în războiul deschis, fierbinte, dintre Ucraina și Federația Rusă, e cale foarte lungă. NATO poate interveni prin livrarea de echipamente militare, dacă va fi cazul, prin resurse financiare, dar, în niciun caz, cu armament și militari. Zelensky nu a înțeles acest lucru, a fost foarte belicos la adresa Rusiei, reacția lui Putin a fost negurată, a masat mii de tancuri la granița de est a Ucrainei și se așteaptă ca în Donbas, un teritoriu lângă Crimeea, la estul Ucrainei, să fie teatru de război. Lângă România, dar între noi și Ucraina mai este Republica Moldova, deci ne preocupă, suntem îngrijorați, dar nu e cazul ca lumea să se pregătească în țara noastră de război că nu va fi niciun război fierbinte. Între timp Zelensky a dat și el înapoi, văd că doamna Merkel l-a sunat și ea pe domnul Putin și l-a rugat să mai retragă din armamentul de la granița de est a Ucrainei, deci poate găsim o soluție diplomatică, așa cum ar fi de dorit”, a declarat Bogdan Chirieac. 

VEZI ȘI: Rusia avertizează asupra riscului unui război în Ucraina

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel