Tensiuni Ucraina - Rusia. Chirieac: Avem încredere în SUA, dar asta înseamnă că România devine participant activ la război
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 17 ian, 11:54
WhatsApp
Unitățile ruse din apropierea Ucrainei sunt în 'poziții de atac' (surse CBS) / Sursa foto ilustrativ: Pexels
Analistul politic Bogdan Chirieac a făcut mai multe declaraţii privind o posibilă invazie a Ucrainei de către Rusia. Acesta a transmis că România nu mai poate da înapoi şi că trebuie să meargă până la capăt cu SUA. 

"Ştim bine că Departamentul de Stat al SUA a emis o avertizare în care li se cere cetăţenilor americani să evite Ucraina. De asemenea, mai multe ONG-uri bine conectate cu establishmentul de la Pentagon au emis acelaşi avertisment. Sunt 175.000 militari ruşi, plus tehnica militară a Rusiei la graniţa cu Ucraina, probabil că îşi vor face simţită prezenţa într-un fel sau altul. 

Problema noastră este cât de departe se întinde aria războiului. Îngrijorător este că New York Times scrie că pe teritoriul României, Poloniei şi Slovaciei ar urma să fie pregătite trupe de comando care să acţioneze în spatele liniilor ruseşti. Nu ştiu care este interesul să dai o astfel de ştire, nu ştiu dacă este reală, ea nu a fost confirmată nici de oficiali de la Washington, nici de Ambasada SUA la Bucureşti, dar felul în care ar putea fi pregătiţi aceşti oameni ridică semne de întrebare. Sigur, nu avem ce face! Mergem până la capăt cu America, indiferent de riscuri. Ne-am asumat acest lucru. În istorie, am fost de multe ori de partea proastă a lucrurilor. Acum avem încredere în SUA, dar asta înseamnă că România devine participant activ la război. Dacă în România vor fi pregătite acele trupe care să acţioneze în spatele liniilor ruseşti, în acel moment ne putem aştepta şi la măsuri de repercusiune", a declarat Bogdan Chirieac la România TV. 

Informaţia legată de trupele de gherilă, prezentă de pe 15 ianuarie 

'În primul rând, este genul de informație pe care nu o faci publică. Și dacă faci astfel de lucruri, cu pregătirea trupelor de gherilă, nu le faci publice. Trupele ar urma să fie antrenate de către CIA, care poate face așa ceva pe teritoriul unor state aliate, nu poate acționa pe teritoriul Statelor Unite. CIA lucrează în secret, asumat de Pentagon.', a declarat Chirieac sâmbătă.

'Sigur că aceste trupe de gherilă, atenție, nu armata regulată ucraineană, care să lupte în spatele liniilor teritoriilor, eventual ocupate de către ruși, aceste trupe pot fi considerat teroriste de către Federația Rusă. Or, dacă ai baze de antrenament pentru teroriști pe teritoriul unor state NATO, intrăm într-o zonă juridică extrem de complicată. Și situația politică s-ar complica foarte mult.'

G Ad:

'Până la urmă, mă rog, trebuia să vină și momentul acesta. Nu avem ce face. România trebuie să meargă strâns cu Statele Unite, dar ideea ca atare, chiar nu trebuie luată și utilizată, cel puțin nu la vedere. În momentul acesta, a fost făcută publică și nu mai e nimic de făcut.', a mai declarat Bogdan Chirieac, la România TV.

VEZI MAI MULTE AICI 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro