Tensiuni între Rusia și Cecenia: Ramzan Kadirov a ordonat uciderea soldaților ruși aflați fără autorizație în Cecenia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Liderul cecen Ramzan Kadirov a cerut joi trupelor să tragă pentru a ucide" în orice soldat rus care se află pe teritoriul republicii fără autorizație. Ministerul rus de Interne a răspuns că solicitarea lui Kadirov este "inacceptabilă".

"Anunț oficial că dacă, fără autorizație, (un soldat) se află pe teritoriul vostru, puțin contează dacă vine de la Moscova sau din Stravropol: trageți pentru a ucide. Trebuie să ne ia in considerare", a spus liderul cecen, într-un videoclip difuzat de televiziunea locală, Groznii TV, conform AFP.

Conform site-ului rus top.rbc.ru, Ministerul rus de Interne a calificat declarațiile lui Kadirov drept "inacceptabile". În schimb, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că a luat cunoștință de afirmațiile liderului cecen, dar a refuzat să le comenteze.

"Noi nu avem dreptul să părăsim teritoriul pentru a efectua operațiuni antiteroriste împotriva extremiștilor în Ingusetia (republică vecină din Caucazul rus - n.r.). Dacă sunteți stapanii teritoriului vostru, atunci trebuie să-l supravegheați", a continuat el.

Vladimir Putin a candidat prima oară la președinția Rusiei în 2000, când a spun că misiunea sa "istorică" este să rezolve situația din Caucazul de Nord. Prin urmare, Putin a dirijat al doilea război cu Cecenia, după tentativa eșuată de a supune republica în 1994-1996.

Pentru a pune capăt luptelor din Cecenia, Putin a încheiat un acord cu clanul Kadirov al rebelilor ceceni. În schimbul loialității față de Kremlin, clanul a primit putere și ajutor financiar pentru reconstrucția republicii.

Serviciile secrete din Germania, într-un scandal fără precedent: "Un stat în stat periculos. E coșmarul democrației"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel