Tensiuni între PNL și PSD la Timiș cu privire la alegeri / Update
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Biroul Permanent Judeţean al PNL Timiş s-a întrunit luni pentru a lua în discuție "situaţia creată" de preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, care a anunţat că mai mulţi primari ai PNL Timiș vor candida la alegerile locale din partea PSD. 

'Biroul Permanent Judeţean al PNL Timiş s-a întrunit în această seară pentru a discuta situaţia creată de preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, care a încălcat grav protocolul semnat la Bucureşti între PNL şi PSD. În urma discuţiilor a fost adoptată o declaraţie comună, a aleşilor locali liberali din judeţul Timiş. Noi, semnatarii acestei declaraţii, primari, viceprimari, consilieri locali şi consilieri judeţeni din judeţul Timiş, suntem pregătiţi să câştigam toate alegerile din acest an, pentru binele comunităţilor pe care le administrăm', conform unui comunicat al PNL Timiş.

Conform sursei citate, acţiunile lui Alfred Simonis 'pot îndrepta către stânci întreaga corabie europarlamentară a PNL-PSD, chiar dacă intenţia acestuia a fost doar de a prejudicia interesele electorale locale ale PNL Timiş'.

'Considerăm că acest mod mărunt de a privi politica nu face decât să îndepărteze alegătorii de alianţa naţională, creată pentru a asigura stabilitate României şi pentru a limita efectele extremismului politic din ţara noastră. Atragerea prin metode ilegitime a unor primari şi viceprimari din PNL este o dovadă de lipsă de respect şi de consideraţie faţă de partenerii de alianţă (...)

Atacul deputatului Simonis reprezintă un precedent extrem de grav care poate avea repercusiuni asupra rezultatelor alegerilor din judeţul Timiş. Ne va fi foarte greu să mergem către oamenii care îşi exprimă opţiunea electorală în cadrul alegerilor din acest an şi să le spunem că aliaţii noştri sunt oameni lipsiţi de caracter care nu respectă înţelegerile cu partenerii de guvernare şi de alianţă', conform sursei citate.

De asemenea, PNL Timiș face trimitere la reacţia preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, cu privire la anunţul făcut de Alfred Simonis despre racolarea aleşilor locali ai PNL.

'De altfel, poziţia preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu, este dovada că nici măcar la nivel naţional astfel de practici nu mai sunt tolerate, în condiţiile în care România trebuie să trimită în Parlamentul European cât mai mulţi reprezentanţi din rândul partidelor afiliate la curentele europene principale', arată comunicatul PNL Timiş.

Liberalii timişeni și-au mai declarat susţinerea pentru liderul judeţean al formaţiunii, Alin Nica, preşedinte al Consiliului Judeţean, şi spun că vor câştiga şi de această dată alegerile locale din judeţul Timiș.

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a zis, luni, că preşedintele în funcţie al Consiliului Judeţean Timiş, liberalul Alin Nica, a pierdut zeci de colegi iar asta înseamnă că acesta are 'o mare problemă'.

'În urmă cu două săptămâni domnul preşedinte al PNL Timiş a anunţat într-o conferinţă de presă trecerea a doi consilieri locali de la PSD de la PNL. În urmă cu două luni a anunţat trecerea unui primar de la Pro România la PNL. Oare atunci nu se numeau transferuri golăneşti? Faptul că un preşedinte în funcţie al Consiliului Judeţean pierde zeci de colegi în timp ce e preşedinte în funcţie la CJ înseamnă că dânsul are o mare problemă şi nu e la mine e problema. Oamenii dacă vor să plece, vor pleca indiferent că vin la PSD sau în altă parte', a spus Alfred Simonis.



Reacția PSD Timiș 

'Memorie scurtă sau ipocrizie? La această întrebare ne-am dori să răspundem când citim declaraţiile preşedintelui PNL Timiş, Alin Nica, dar ne este greu. Cuprins de furie după ce mai mulţi primari şi viceprimari liberali şi-au anunţat trecerea la PSD, Nica a ieşit la atac, însă argumentele sale sunt foarte uşor de combătut. Să o luăm cronologic: în 2020, când Alin Nica era doar candidat la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş, a racolat cinci primari social-democraţi din Sânandrei, Sacoşu Turcesc, Teremia Mare, Bethausen şi Valcani. Când a făcut-o el, n-a existat nicio problemă sau golănie. Arc peste timp, 4 ani: Nica racolează primarul comunei Otelec şi iese în conferinţă de presă în sediul Partidului Naţional Liberal Timiş cu doi consilieri locali PSD. Vreo problemă? Niciuna', a transmis PSD Timiş, într-un comunicat de presă.

'Alin Nica simte că pierde puterea, iar acest lucru îl face să-şi piardă minţile. Vorbeşte despre alianţe, dar realitatea este că între PSD şi PNL există o alianţă electorală deocamdată doar pentru alegerile europarlamentare. În judeţ, singura alianţă încă valabilă este între PNL şi USR. Dar, dacă tot a pomenit acest cuvânt, să vorbim pe cifre. Alianţa pe care o clamează exista şi când a împărţit banii primarilor din judeţ, iar edililor social-democraţi le-a alocat 10% din bani. Restul, pe bază de culoarea carnetului de partid – obligatoriu galbenă', a adaugat PSD Timiş.

'În final, mai trebuie menţionat un aspect extrem de important: când zeci de primari şi viceprimari părăsesc un partid care se află la guvernare, nu este decât vina conducerii partidului. Dar, când eşti incapabil să conduci, cauţi vinovaţi în altă ogradă. Azi, Alin Nica a pus aleşii locali să semneze o declaraţie de presă comună în care a înfierat tot ce mişcă în jurul lui, neasumată însă. Surpriza poate veni în zilele următoare, când unii din semnatari vor repeta acţiunea de sâmbătă', se mai arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel