Tensiuni înaintea alegerilor prezidențiale din Rep. Moldova. Avion plin cu proruși, deturnat către București, după refuzul Chișinăului
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Un avion care zbura din Armenia către Republica Moldova a fost redirecționat către România.

Un avion care zbura din Armenia către Republica Moldova și transporta pasageri proruși nu a primit autorizația de a ateriza la Chișinău și a fost redirecționat către România, informează AFP, citată de Agerpres. Autoritatea de aviație din Republica Moldova a declarat că operatorul aeronavei nu a respectat cerințele legale, deoarece "nu a solicitat cu cel puțin trei zile în avans autorizația pentru modificarea programului de zbor".

AFP menționează că Aeroportul din București a confirmat aterizarea avionului cu 174 de pasageri la bord, care ulterior a fost vizat de o alertă falsă cu bombă, necesitând o verificare de securitate înainte de a decola înapoi către capitala Armeniei, Erevan.

"Transporta participanţi la un congres al opoziţiei moldoveneşti"

"Aeroportul din Chişinău a refuzat aterizarea unui zbor venit de la Moscova via Erevan, care transporta participanţi la un congres al opoziţiei moldoveneşti şi care a fost deturnat către Bucureşti", a scris pe Telegram deputata prorusă Marina Tauber.

Aceasta a difuzat și imagini cu pasagerii în timp ce se aflau la bordul avionului companiei aeriene moldovenești Flyone, apoi în timp ce coborau pentru controale de identitate.

Contextul politic este tensionat în Republica Moldova înaintea alegerilor prezidențiale din 20 octombrie, în care președinta pro-europeană Maia Sandu vizează obținerea unui nou mandat. Ea critică în mod repetat intervențiile Rusiei, în timp ce adversarii săi acuză măsuri de reprimare menite să îi împiedice să candideze.

Maia Sandu a depus jurământul de învestire în funcția de președinte în data de 24 decembrie 2020, iar potrivit Constituției mandatul Președintelui Republicii Moldova durează patru ani.

Vezi și:  Statele Unite, Marea Britanie şi Canada au acuzat Rusia de complot pentru a influenţa alegerile prezidenţiale din R.Moldova

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel