Tensiuni în USR. Cosette Chichirău: Dan Barna riscă să devină captiv!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Cosette Chichirău FOTO AGERPRES
Cosette Chichirău FOTO AGERPRES
Deşi este candidatul partidului la alegerile prezidenţiale, Dan Barna are parte de concurenţă serioasă la conducerea formaţiunii politice. Cosette Chichirău a lansat acuze dure la adresa conducerii USR, spunând că leadershipul actual este închis şi ţinut captiv de un mic număr de oameni. 

"Mă refer mai degrabă la un șir de acțiuni care au închis leadershipul central al USR și îl fac captiv unui număr mic de oameni. Nu poți să crezi că toată competența se află la oamenii care, pentru moment, „sunt cu tine”. Or, această abordare mi se pare greșită pentru că Dan Barna riscă să devina el însuși captiv unui grup și să nu mai poată vedea peste acest gard care i se contruieste în jur. Și nu este bine să te înconjori de oameni care îți spun tot timpul doar ce vrei să auzi. Rezultatele sunt mai bune pentru USR dacă în echipa de conducere există diversitate de idei și se încearcă obținerea unei soluții mai degrabă consensuale", a afirmat Cosette Chichirău într-un interviu pentru Digi 24.

Atac la adresa celor din jurul lui Dan Barna 

"Fac parte dintr-o echipă de lideri și de egali, de parteneri nu de subalterni. Sunt oameni cu CV, oameni care au condus echipe, care au lăsat ceva în urma lor acolo unde au fost. Nu sunt „prietenii” unuia sau ai altuia. Sunt oameni care stau pe picioarele lor, prin puterile proprii și asta este de neprețuit, de neînlocuit", a mai spus Chichirău. 

Contracandidatul lui Dan Barna la şefia partidului a vorbit şi despre democraţia din interiorul partidului, despre care a spus că trebuie apărată. 

"Eu candidez ca să apăr democrația internă, nu ca să o sugrum. Nu văd de ce le-aș cenzura sau descuraja (grupurile de facebook interne). Dimpotrivă, oamenii trebuie să decidă singuri ce și cu cine vor să vorbească. Trebuie încurajați să schimbe idei între ei, să se asocieze în susținerea unor cauze, să aibă inițiative și, în general, să facă orice cred că este bine", a concluzionat Cosette Chichirău. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel