Tensiuni în Coreea de Nord. UE se implică. Reuniune la Bruxelles
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
kim jong un
kim jong un
Miniștrii de externe ai Uniunii Europene se reunesc luni pentru a discuta despre situația din Coreea de Nord. 

Reuniunea vine după ce regimul de la Phenian a lansat a nouă rachetă balistică, potențial intercontinentală. Pe agendă se vor afla și chestiuni de securitate și imigrație în Libia, informează EFE, potrivit Agerpres.


Șefii diplomațiilor europene urmează să adopte un set de concluzii pe tema situației din Coreea de Nord după "recenta escaladare a acțiunilor provocatoare la adresa vecinilor săi și ai comunității internaționale", a explicat un înalt funcționar european sub rezerva anonimatului. Dezbaterile se vor concentra pe modalitățile de colaborare cu partenerii din regiune pentru a reduce tensiunea, a menține regimul internațional de neproliferare și a îmbunătăți situația drepturilor omului.

Pe de altă parte, miniștrii vor dezbate situația politică și de securitate din Libia și vor discuta despre activitățile de combatere a imigrației ilegale dinspre această țară către Europa, prin Marea Mediterană. Șefii diplomației europene iau în calcul introducerea de restricții la exporturile către Libia a produselor susceptibile să fie utilizate pentru traficul ilegal de persoane, în principal bărci pneumatice și motoare de bărci.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel