Tensiuni Franţa-Italia: Întâlnire între cei doi președinți
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Preşedintele francez l-a invitat pe omologul său italian la Paris, pentru o vizită de stat.

Preşedintele francez Emmanuel Macron l-a invitat vineri pe omologul său italian Sergio Mattarella să efectueze o vizită de stat în Franţa 'în următoarele luni', a anunţat Preşedinţia franceză, după tensiuni între cele două ţări, informează AFP.

Invitaţia a fost transmisă de către ambasadorul Franţei în Italia, care a fost primit vineri de Mattarella, după ce a revenit la Roma la o săptămână după ce fusese chemat pentru consultări la Paris în urma unor atacuri verbale formulate de doi lideri populişti italieni la adresa lui Macron.

Rechemarea ambasadorului a intervenit după ce vicepremierul italian Luigi Di Maio, liderul Mişcării 5 Stele (M5S, antisistem), s-a întâlnit cu reprezentanţi ai 'vestelor galbene', mobilizaţi de mai multe săptămâni împotriva preşedintelui Macron. Aceasta a fost precedată de o serie de atacuri ale lui Di Maio, precum şi ale celuilalt vicepremier, Matteo Salvini, şeful partidului de extremă dreapta Liga, împotriva Franţei, a guvernului de la Paris şi a preşedintelui Macron, chemând chiar la demisia acestuia.

Citește și:

Criza franco-italiană: Salvini se implică direct

Macron, lovitură pentru Rossia Today şi Sputnik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel