Sorana Cîrstea a învins-o pe Arina Sabalenka şi s-a calificat în semifinale la Miami Open (WTA) / Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Sorana Cîrstea pierde semifinala turneului  WTA de la Lyon
Sorana Cîrstea pierde semifinala turneului WTA de la Lyon
Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea s-a calificat, miercuri, în semifinalele turneului WTA 1.000 de la Miami (Florida), dotat cu premii totale de 8,8 milioane de dolari, după ce a învins-o pe belarusa Arina Sabalenka, numărul doi mondial, cu 6-4, 6-4. 

Sorana Cîrstea (32 ani, 74 WTA) a obţinut o victorie spectaculoasă, cea mai importantă a carierei, după o oră şi 25 de minute. Pentru româncă este a doua semifinală pe care o atinge la un turneu WTA 1.000, după ce în urmă cu zece ani (2013) ajungea în finala turneului de la Toronto.

Sfertfinalistă la Indian Wells, Cîrstea s-a impus în faţa campioanei de la Australian Open în două seturi, pe care le-a controlat în cea mai mare parte a timpului. Românca a început cu break, dar a fost egalată, 4-4, pentru ca imediat să câştige din nou contra serviciului, iar apoi să se impună cu 6-4 în primul set. Cîrstea a început cu break şi setul secund, a avut 2-0, dar apoi a pierdut trei ghemuri consecutive. La 3-3, Sorana a reuşit un nou break şi a fructificat acest avantaj, câştigând setul cu 6-4.

Fiecare jucătoare a totalizat 7 aşi, Cîrstea a făcut două duble greşeli, iar Sabalenka 6. Acesta a fost primul duel dintre cele două, Sabalenka venind după 20 de victorii în 22 de partide în 2023.

La Miami Open, Cîrstea nu a pierdut niciun set până acum, eliminându-le pe rând pe Fernanda Contreras Gomez (Mexic), Caroline Garcia (Franţa, numărul patru mondial), Karolina Muchova (Cehia), Marketa Vondrousova (Cehia) şi Arina Sabalenka (Belarus, numărul doi mondial). Cîrstea şi-a asigurat un cec de 352.635 de dolari şi 390 de puncte WTA, iar în penultimul act o va înfrunta pe învingătoarea dintre cehoaica Petra Kvitova şi rusoaica Ekaterina Alexandrova.

Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel