Tenis: Rusoaicele Sofia Dmitrieva şi Alija Merdeeva, suspendate pe viaţă pentru trucare de meciuri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Agenţia internaţională de integritate a tenisului (ITIA) a confirmat miercuri că jucătoarele ruse Sofia Dmitrieva şi Alija Merdeeva au fost excluse pe viaţă din tenis, ca urmare a implicării lor în cazuri de trucare a meciurilor, relatează EFE. 

Ambele jucătoare, partenere în proba de dublu în partidele investigate, au primit o interdicţie permanentă de a juca sau de a asista la orice eveniment de tenis autorizat sau girat de autorităţile de conducere ale tenisului, se arată în comunicatul ITIA.

Merdeeva, 928 WTA la simplu, 644 WTA la dublu, a fost implicată în două incidente de trucare a partidelor, în timp ce Dmitrieva, 1.191 mondial la simplu şi 939 la dublu, a fost implicată în şase tentative de trucare de partide, fiind acuzată în plus că nu a cooperat în derularea investigaţiei.

Cele două jucătoare au fost sancţionate pentru încălcarea Programului de anticorupţie al tenisului. Agenţia internaţională de integritate a tenisului este o structură independentă înfiinţată de organismele de conducere ale disciplinei pentru a promova, a încuraja, a spori şi a proteja integritatea tenisului profesionist în toată lumea, informează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel