Novak Djokovic nu va juca la turneele de la Indian Wells şi Miami
Data publicării:
Autor: Julia Pandi
WhatsApp
Facebook Novak Djokovic
Facebook Novak Djokovic
Tenismanul sârb Novak Djokovic a anunţat că nu va participa la turneele ATP Masters 1.000 de la Indian Wells şi Miami, din cauza reglementărilor americane în privinţa Covid-19.

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul 2 mondial, a anunţat că nu va participa la turneele ATP Masters 1.000 de la Indian Wells şi Miami, din cauza reglementărilor americane în privinţa Covid-19, informează AFP, citat de Agerpres.

Statele Unite solicită cetăţenilor străini să fie vaccinaţi pentru a putea intra pe teritoriul său, condiţie pe care Djokovic nu o îndeplineşte. Autorităţile 'au confirmat că aceste reguli nu vor fi schimbate şi nu voi putea, aşadar, să joc în Statele Unite. Succes celor care vor evolua la aceste turnee frumoase', a scris sârbul pe contul său de Twitter.

Participarea lui Djokovic la cele două competiţii era de mult timp sub semnul întrebării, însă 'Nole' a fost totuşi inclus pe lista jucătorilor înscrişi la turneul de la Indian Wells (California), care va debuta joi.

Turneul Masters 1.000 de la Miami (Florida) este programat în perioada 23 martie - 3 aprilie.

Sârbul a cucerit de cinci ori trofeul la Indian Wells, unde organizatorii au anunţat că spectatorii vor fi obligaţi să prezinte dovada vaccinării complete pentru a putea asista la meciuri.

La jumătatea lunii ianuarie, Djokovic a fost expulzat din Australia după o bătălie judiciară care a durat mai multe zile, după ce nu a reuşit să satisfacă exigenţele autorităţilor din această ţară în materie de vaccinare împotriva coronavirusului.

În urma acestei măsuri, jucătorul sârb nu a putut disputa Australian Open, turneu câştigat de spaniolul Rafael Nadal, care a câştigat al 21-lea titlu de Mare Şlem din cariera sa, un nou record pentru era Open, depăşindu-i pe Novak Djokovic şi pe elveţianul Roger Federer, ambii cu câte 20 de trofee majore.

Djokovic a revenit în competiţie la finele lunii februarie, la Dubai

Djokovic a revenit în competiţie la finele lunii februarie, la Dubai, unde vaccinarea nu este obligatorie, însă a fost eliminat în sferturile de finală de cehul Jiri Vesely. Câteva zile mai târziu, el a pierdut poziţia de lider al clasamentului ATP, ocupată în prezent de rusul Daniil Medvedev. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel