Este oficial: Novak Djokovic nu a primit viza de intrare în SUA şi ratează turneul de la Indian Wells
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Novak Djokovic
Novak Djokovic
Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, a fost constrâns să declare forfait pentru turneul ATP Masters 1.000 de la Indian Wells (California), neputând intra în Statele Unite pentru că nu este vaccinat împotriva Covid-19, au anunţat organizatorii competiţiei, citaţi de AFP. 

Novak Djokovic, care a solicitat fără succes o derogare specială din partea autorităţilor americane în ultimele săptămâni, se va afla astfel în imposibilitatea de disputa şi celălalt Masters 1.000 programat în această primăvară în SUA, la Miami (Florida), peste două săptămâni.

'Novak Djokovic a declarat forfait', au precizat organizatorii californieni duminică seara, într-un scurt comunicat, adăugând că georgianul Nikoloz Basilaşvili va lua locul sârbului la tragerea la sorţi a tabloului masculin. 'Nole' solicitase o dispensă specială din partea autorităţilor locale, în ultimele săptămâni. 'Dacă mi se refuză, mă voi retrage de al Indian Wells, bineînţeles, înaintea tragerii la sorţi', asigurase jucătorul.

Federaţia americană de tenis şi organizatorii US Open, turneul de Grand Slam din Statele Unite, au susţinut demersul sârbului, fără succes însă. Prin urmare, el nu va primi niciun tratament special din partea autorităţilor de la Washington, care nu permit intrarea în ţară a călătorilor internaţionali nevaccinaţi împotriva coronavirusului.

Iar Agenţia de securitate a transporturilor din SUA (TSA) a indicat recent că această măsură nu se va schimba până cel puţin la jumătatea lunii aprilie. În vârstă de 35 de ani, Novak Djokovic este co-deţinător al recordului de titluri de Mare Şlem (22), alături de spaniolul Rafael Nadal. Sârbul a început luni cea de-a 379-a sa săptămână ca lider al clasamentului mondial, record absolut. Eliminat săptămâna trecută în semifinalele turneului ATP de la Dubai, Djokovic are un avans de 380 de puncte faţă de spaniolul Carlos Alcaraz, ocupantul locului secund, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel