Data actualizării:
Data publicării:

Temperaturi de până la 40 de grade în Spania. Țara se confruntă cu o secetă prelungită cu consecințe catastrofale pentru agricultură

Autor: Elena Didila
WhatsApp
O săptămână de căldură excepțională a început în țară. Agricultura suferă de secetă, în timp ce orașele se pregătesc pentru un val lung de căldură.

Valul de căldură, care este de obicei așteptat între iulie și august, a ajuns deja în Spania: la Sevilla, în Andaluzia, s-au înregistrat ieri 36 de grade. Și în alte părți ale regiunii termometrul ar putea atinge chiar și 40 de grade în zilele următoare, scrie El Pais.

Este o lovitură pentru țara iberică, care se confruntă cu o secetă prelungită cu consecințe catastrofale pentru agricultură, toate acestea în timp ce orașele se pregătesc pentru un sezon lung de căldură excepțională, cu adăposturi climatice și cursuri școlare mutate în aer liber. 

Valul de căldură de la sfârșitul lunii aprilie este legat de sosirea unei ”mase de aer foarte cald și uscat de origine africană peste Peninsula Iberică și Insulele Baleare”, și va atinge vârful la sfârșitul săptămânii în sudul țării.

Potrivit agenției spaniole de meteorologie, Aemet, temperaturile vor depăși 30 de grade în mare parte din sudul țării, cu posibile vârfuri de 36 de grade în Andaluzia, precum și în regiunile Valencia și Murcia, coasta Mării Mediterane. Temperaturile vor continua să crească până joi și vineri când vor atinge ”în general 35 de grade” în jumătatea de sud a țării și în Valea Ebroului (nord-est), cu prognoze de până la 40 de grade în Valea Guadalquivir din Andaluzia.

Potrivit lui Aemet, temperaturile în această săptămână vor avea o medie de 6 până la 10 grade mai calde decât în ​​mod normal pentru sezon. Dar în unele locuri vor depăși chiar valorile normale de ”15-20 de grade” până la sfârșitul lunii aprilie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel