Temperaturi de iarnă la începutul lunii aprilie 2023. Mihai Timu (ANM): Fenomenul poate afecta pomii fructiferi/ video
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
FOTO: Pexels
FOTO: Pexels
Mihai Timu, meteorolog ANM, a fost invitat la DC News TV, unde a prezentat prognoza meteo a următoarelor săptămâni.  

„În ultimele zile a plouat, încă insuficient, cel puțin pe partea de est și sud-est a țării. Încă ar mai fi nevoie de câțiva litri buni sau zeci de litri buni ca să acopere deficitul, dar în zilele următoare vor mai fi ploi. Asta o veste bună pentru agricultori. Este adevărat că la mijlocul săptămânii însă ne-am confruntat cu o dimineață foarte rece, cea de miercuri spre joi, când am avut temperaturi negative în toată țara, chiar și sub minus patru, minus cinci grade, inclusiv pe partea de sud a țării.

Noroc că acest lucru s-a întâmplat doar pentru câteva ore, dar oricum, dacă ține mai mult, acest lucru poate afecta, într-adevăr, pomii fructiferi care s-au deschis. Noroc că a ținut doar o zi și nu două-trei zile. Dar oricum trebuie să fim atenți și în perioada următoare, pentru că la orizont se mai întrevede un astfel de episod săptămâna viitoare, cu temperaturi mai scăzute în timpul nopților.

Din păcate, știți că, așa cum am spus noi, în ianuarie-februarie ne-am bucurat de multe intervale cu temperaturi de primăvară. Iată că întotdeauna există un echilibru. Noi am spus atunci că s-ar putea întâmpla așa, ca în martie și aprilie să avem astfel de surprize, să ne confruntăm cu temperaturi și fenomene de iarnă. Există un semnal că ne-am putea confrunta din nou cu manifestări de iarnă, la începutul săptămânii viitoare”, a declarat Mihai Timu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel