Temperatura la care ar trebui să nu îți scoți câinele afară
Vin cele mai reci luni ale anului și, odată cu ele, vremea nefavorabilă pentru scos câinele afară.
Vara suntem atenți la orele cele mai călduroase înainte de a ne scoate câinele afară și la fel trebuie să facem atunci când temperaturile scad. Deși câinii au o blană naturală pentru a-i proteja de zăpadă și temperaturi reci, nu înseamnă că sunt imuni la scăderi semnificative de temperatură.
Potrivit experților de la firma de îngrijire a animalelor de companie FetchPet, dimensiunea și grosimea blănii câinelui sunt cele care vor ajuta să ne dăm seama când este bine să-i scoatem afară iarnă. Mai precis, unii câini mai mari, cu blana mai groasă, cum ar fi husky-ul siberian, sunt mai potriviți pentru climatele mai reci și sunt mai bine pregătiți pentru plimbările lungi de iarnă.
Veterinarul de la Fetch Pet - Aliya McCullough - avertizează că toți câinii, indiferent de mărime, se confruntă cu posibilități mai mari să aibă degerături și hipotermie dacă stau afară la temperaturi sub minus 6 grade Celsius.
Asistenta veterinară Sarah James explică: „Temperaturile tind să fie mult mai calde în timpul zilei, așa că cel mai bine este să evitați plimbările dimineață sau noaptea”. „Este mai bine să faci plimbări mai scurte, dar mai dese. Cu cât câinele tău stă mai mult în aer liber, cu atât temperatura corpului său este mai scăzută”, spune James.
„De asemenea, este important să-ți ții câinele în lesă. Pe măsură ce se alunecă sau este zăpadă, este posibil ca patrupedele să nu vadă gropi adânci sau zone nesigure", adaugă el, scrie 20min.es.
VEZI ȘI: Un câine îți îmbunătățește sănătatea. Citește lista medicului Vasi Rădulescu
10.000 de pași pe zi? „Mulți oameni abia fac 3.000, astfel că o țintă de 10.000 reprezintă un progres fantastic”, precizează medicul și scriitorul Vasi Rădulescu. Acesta explică și de ce îți va face bine să adopți un câine.
„10.000 de pași pe zi? Mulți oameni abia fac 3.000 de pași pe zi, astfel că o țintă de 10.000 reprezintă un progres fantastic. Nu e o recomandare bătută în cuie - până la urmă orice mișcare în plus va fi benefică. Mersul pe jos e sănătate curată și dacă, ușor-ușor, mai punem câte o mie de pași în plus, vom avea numai de câștigat. Puteți face și 20.000, nu se supără nimeni”, a scris medicul Vasi Rădulescu pe contul său de Facebook.
Ulterior, a publicat o listă cu recomandări.
„Cum îmbunătățim cifrele:
- faceți o plimbare dimineața devreme, să vă expuneți și la lumină naturală (va regla ciclul circadian);
- luați la plimbare un partener ca să învingeți și plictiseala;
- puteți asculta muzică sau un poscast bun (vigilență la claxoane, asigurare bună la traversarea străzilor);
- puteți urca scările normale evitându-le pe cele rulante sau lifturile;
- parcați un pic mai departe și mergeți mai mult pe jos;
- adoptați un câine
- dacă aveți un ceas inteligent, setați provocări de mișcare;
- faceți cumpărături și de la piețe sau magazine mai mici, mergând pe jos până la ele și înapoi”, a precizat medicul.
„Mișcarea vă ajută să optimizați riscurile unor boli metabolice, în obezitate, anxietate. Coroborați totul cu un somn bun, cu alimentația diversificată și cu moderație, cu expunerea la lumină (de care am pomenit deja), cu hidratarea orală bună și deja sunteți pe un drum excelent”, a conchis Vasi Rădulescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News