Teleorman: Toţi fermierii din judeţ înscrişi în programul de sprijin pentru tomate au primit plăţile
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Toţi fermierii din judeţul Teleorman care s-au înscris în programul de sprijin pentru cultivarea tomatelor în spaţii protejate au depus documentele justificative şi au primit banii, Direcţia Agricolă Judeţeană (DAJ) Teleorman efectuând plăţi în valoare de circa 1,5 milioane de euro. 

"În această săptămână s-au făcut ultimele plăţi către producătorii din judeţ înscrişi în programul de sprijin pentru cultivarea tomatelor în spaţii protejate", a declarat, vineri, pentru AGERPRES, directorul adjunct al DAJ Teleorman, Stelian Găină.

Toţi cei 497 de legumicultori din judeţ, înscrişi în ciclul I al programului, au depus documentele justificative după ce au valorificat o cantitate de cel puţin două tone de tomate, iar la această dată, au fost plătite ajutoarele de minimis, în valoare de 3.000 de euro, către toţi beneficiarii. DAJ Teleorman a decontat o sumă totală de aproximativ 1,5 milioane de euro, a adăugat sursa citată.

Pentru ciclul al doilea al programului, la nivelul judeţului Teleorman s-au înscris 152 de producători care ar urma să valorifice producţia de tomate în lunile noiembrie şi decembrie. Perioada de înscriere în program se încheie pe 15 septembrie.

Valoarea ajutorului de minimis este de 3.000 de euro, pentru o producţie de tomate de minimum două tone, valorificată în perioada noiembrie-mai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel