Data publicării:

Teleorman: Peste 400 de apicultori din judeţ au solicitat ajutorul de minimis acordat crescătorilor de albine

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp
Peste 400 de crescători de albine din Teleorman au solicitat Direcţiei Agricole Judeţene (DAJ) ajutorul de minimis acordat pentru compensarea efectelor fenomenelor meteo nefavorabile produse în perioada martie-mai asupra sectorului apicol.

"La nivelul judeţului a fost înregistrat un număr de 405 cereri pentru acordarea ajutorului de minimis în sectorul apicol, conform Hotărârii de Guvern nr. 705/2019. Sprijinul financiar, în valoare de 20 de lei pentru fiecare familie de albine, va fi plătit într-o singură tranşă şi are scopul de a compensa pierderile suferite de apicultori în urma fenomenelor hidrometeorologice nefavorabile produse în această primăvară, când albinele nu au beneficiat de hrană suficientă din cauza diminuării timpului pentru cules şi a cantităţii mici de polen şi nectar", a declarat vineri, pentru Agerpres, directorul adjunct al DAJ Teleorman, Stelian Găină.

Potrivit acestuia, ajutoarele financiare au fost solicitate pentru un număr total de 33.897 de familii de albine, suma totală care urmează să fie plătită apicultorilor teleormăneni fiind de 677.940 lei.

Pentru a putea beneficia de ajutorul de minimis, apicultorii trebuie să aibă familiile de albine înscrise în baza de date naţională apicolă şi la Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor din judeţ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel