Data publicării:

Teleorman: Pagini din istoria pompierilor, într-o expoziţie de documente, fotografii şi costume de intervenţie

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp
Documente, fotografii, costume de pompieri, dar şi o colecţie de maşini de pompieri în miniatură sunt prezentate într-o expoziţie deschisă, joi, la Muzeul Judeţean din Alexandria.

Expoziţia cuprinde documente şi fotografii vechi de peste 100 de ani, care atestă prezenţa salvatorilor în judeţul Teleorman, precum şi misiunile şi faptele lor de eroism în lupta cu focul ori cu forţele naturii.

"În această expoziţie veţi regăsi documente care atestă prezenţa pompierilor teleormăneni încă din anul 1877, echipamente care au fost în dotarea pompierilor, dar şi echipamente actuale, pe care le folosim zi de zi", a precizat, în deschiderea evenimentului, inspectorul-şef adjunct al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman, colonel Manea Pompiliu.

O frumoasă colecţie de 40 de maşini de pompieri în miniatură, aparţinând colonelului în rezervă Sandu Sorinel, fost inspector-şef al ISU Teleorman, poate fi admirată în cadrul expoziţiei.

Organizată de ISU Teleorman în colaborare cu Biroul Judeţean al Arhivelor Naţionale şi Muzeul Judeţean, expoziţia "Un trecut glorios al pompierilor teleormăneni" este deschisă până pe data de 17 septembrie, în sala Auditorium a Muzeului Judeţean Teleorman. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel