Teleorman: 'Îţi Oferim o Şansă pentru că Preţuim Viaţa', campanie gratuită pentru depistarea afecţiunilor mamare
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Clinica Exmed Alexandria demarează, în perioada 25-28 octombrie, o nouă campanie gratuită pentru depistarea afecţiunilor mamare, scopul principal fiind prevenţia şi depistarea cancerului la sân. 

Campania 'Îţi Oferim o Şansă pentru că Preţuim Viaţa' se află la cea de-a III-a ediţie şi se adresează femeilor cu vârsta de la 45 de ani în sus, obiectivul fiind prevenirea şi tratarea afecţiunilor mamare. 'Judeţul Teleorman ocupă un loc fruntaş în topul naţional în privinţa acestor afecţiuni. Ne-am propus să organizăm această testare pentru femeile care nu reuşesc să ajungă foarte des la medic, fie că nu au timp, fie că nu există suspiciuni, pentru că nu există infrastructură medicală sau din motive financiare. Ne-am dorit să simplificăm procedura obişnuită de investigare. Practic, femeile care doresc un consult vor completa un chestionar, care se află pe pagina de facebook a ExMed, unde a fost creat evenimentul 'Îţi Oferim o Şansă pentru că Preţuim Viaţa', dar şi pe paginile de socializare ale partenerilor', a declarat pentru Agerpres Irinel Buşcă, director general ExMed.

El a explicat că este prima ediţie la care clinica are parteneri - Asociaţia pentru prevenţia şi lupta împotriva cancerului Amazonia şi Avon - şi colaboratori - Smart Medical. În urma selecţiei, femeile vor participa, pe 25 octombrie, la un curs de prevenţie susţinut de Victoria Asanache, trainer navigator de pacienţi, la sediul clinicii din str. Alexandru Ghica, în Alexandria. Pacientele vor fi îndrumate astfel încât să ştie să reacţioneze la un diagnostic sever, vor fi sfătuite şi ajutate să parcurgă etape în cazul depistării unei afecţiuni.

Pe 28 octombrie, pacientele vor fi consultate de dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirug oncolog specialist în chirurgia sânului, iar în cazul în care sunt necesare alte investigaţii, organizatorii asigură gratuit analizele de sânge prin intermediul Clinicii Smart Medical. 'După consult, dacă este nevoie, ExMed efectuează gratuit mamografii, ecografii, analize de markeri tumorali sau direct puncţia pentru biopsie', a mai spus Irinel Buşcă, adăugând că fiecare pacientă primeşte rezultatele în aceeaşi zi şi are garanţia confidenţialităţii datelor personale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel