Telegondola de Bucureşti va avea un traseu de 10 kilometri şi şase staţii. Vezi pe unde trece
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
telegondola-bucuresti
telegondola-bucuresti

Bucureştenii s-ar putea plimba cu telegondola deasupra Bucureştiului, pe un traseu care are prevăzute şase staţii şi care trece pe deasupra unei salbe de șase lacuri şi a zeci de obiective turistice, punctul maxim fiind poziţionat la o înălţime de 85 de metri deasupra solului.

Conform planurilor proiectanților, telegondola va pleca de la stația Piața Presei Libere, va trece pe deasupra Bulevardului Aviatorilor în zona Lacului Herăstrău, apoi pe Barbu Văcărescu lângă pod și va urma apoi traseul peninsulei Heliade între Vii, malul Lacului Plumbuita (în nordul parcului Plumbuita), capătul liniei fiind amplasat lângă hypermarket-ul Cora din cartierul Pantelimon, scrie B365.ro.

„Un obiectiv important îl reprezintă protecția mediului și reducerea nivelului de poluare în oraș în condițiile în care în București se înregistrează un nivel de poluare de patru ori mai mare decât media europeană. Spre deosebire de sistemele clasice de transport, instalațiile de transport pe cablu reprezintă mijloace ecologice și nepoluante“, a declarat pentru B365.ro Liliana Solon, directorul firmei de proiectare a telegondolei, Kasol Group.

Traseu de jumătate de oră

După cum susțin specialiștii, traseul complet va putea fi străbătut prin aer, de la un capăt la altul, în cel mult jumătate de oră. Potrivit ultimul plan stabilit de proiectanți, telegondola va avea o capacitate de transport de 1.500 de persoane pe oră, adică echivalentul a 15 autobuze RATB, viteza medie de transport propusă fiind de circa 5 metri pe secundă.

Din telegondolă, bucureștenii vor putea admira o salbă de șase lacuri, după cum a fost denumită de autorități, pe listă fiind incluse Dobroești, Fundeni, Râul Colentina, Plumbuita, Tei, Floreasca și Herăstrău. La acestea se adaugă zeci de obiective cultural-artistice, turistice și religioase printre care Mănăstirea Cernica, Pasărea Lebăda Pantelimon – demolată și reconstruită de comuniști, Mănăstirea Plumbuita care face parte din prima centură medievală de apărare a orașului, Capela Ghika, parcul Plumbuita și multe altele.

“Punctul maxim de înălțime va fi la 85 de metri, dar în medie, se va circula la 30-50 de metri. Cabinele ar putea fi amplasate la o distanță de 100 de metri una de cealaltă și vor circula cu o frecvență de un minut în stații”, a detaliat proiectantul Solon.

Citeşte mai multe pe b365.realitatea.net

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel