Data publicării:

Telefonul mobil, pericol pentru copii. La ce riscuri sunt expuşi

Autor: Ana Vasilescu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Numărul de copii cu telefon mobil este în creștere și, deși acest lucru le permite să fie în contact cu părinții lor, pot avea probleme de sănătate. 

În prezent, nu există studii concludente cu privire la faptul dacă utilizarea telefonului mobil poate cauza probleme pe termen lung. Măduva osoasă a copiilor poate absorbi de până la 10 ori mai multă radiație decât cea a unui adult.

Este recomandat ca telefonul mobil să fie folosit de către copii doar în caz de urgenţă.

Telefoanele mobile sunt concepute pentru a emite unde care călătoresc în diverse direcții, inclusiv spre capul utilizatorului. Când se întâmplă acest lucru, undele sunt absorbite de țesuturile organismului, acesta fiind motivul pentru care unele studii au indicat că poate crește riscul de cancer la creier.

Telefoanele mobile pot provoca boli grave

În ultimii ani s-a dezbătut mult dacă telefoanele mobile cresc sau nu riscul de cancer cerebral, dar rezultatele sunt contradictorii și, prin urmare, este foarte dificil să tragem concluzii.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a explicat că telefoanele mobile pot provoca cancer. Cu toate acestea, un studiu realizat în 2006 nu a arătat nicio relație între utilizarea prelungită a telefoanelor mobile și tumorile creierului sau ale sistemului nervos central.

Un studiu publicat în revista Electromagnetic Biology and Medicine, a arătat că cei mici absorb radiațiile mobile mult mai mult decât se credea anterior. S-a remarcat faptul că persoanele care au început să folosească telefonul mobil înainte de vârsta de 20 de ani aveau un risc mai mar de a face cancer.

Prin urmare, se recomandă ca cei sub 12 ani să nu folosească telefoane mobile decât în caz de urgență, iar adolescenții sub 20 de ani ar trebui să își limiteze utilizarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel