Telefoanele românilor, luate cu asalt! Atac cibernetic, în plină desfășurare. Expert în securitate: Șterge imediat mesajul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Foto Pexels
Foto Pexels
Mădălin Dumitru, expert în securitate cibernetică, a vorbit, luni seară, despre un atac cibernetic în desfășurare în România.

Românii au fost asaltați de mesaje în a doua zi de Paști. „Nu dați click sub nicio formă, pentru că este un virus! E un atac cibernetic în desfășurare la scară largă, în sensul în care foarte mulți cetățeni din România au primit acest mesaj (n.r. mesajul în captura foto) cu un link. Ștergeți mesajul, este un virus programat să extragă informații sensibile”, a spus Mădălin Dumitru, expert în securitate cibernetică, luni seară, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

2. -imagine fara descriere- (atac_cibernetic_romania_54422300.jpg)

În cazul în care ați dat deja click pe link, atunci e nevoie de o „resetare, pentru că există posibilitatea ca acest virus să fie persistent”, a spus Mădălin Dumitru.

„Dacă ați dat click, resetați telefonul la setările din fabrică”, a subliniat expertul în securitate cibernetică.

Citește și: Nu cumpăra următoarele produse! Sorin Susanu, comisar-şef la ANPC: Condiții necorespunzătoare / video

Citește și: Activare formidabilă a creierului

Ai primit și tu astfel de mesaje? Cum funcționează mașinăria dezinformării: Se bagă niște bani și primești SMS

Amintim că Rusia continuă și războiul informațional prin dezinformare, manipulări, fake news și cenzură.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a spus că, în spatele mesajelor cu privire la război primite de oameni pe WhatsApp, se ascund, de fapt, niște roboți.

„Să știți că telefonul meu - sunt ferm convins că și telefonul dumneavoastră și cel al unui primar PSD, PNL, USR din nu știu ce comună - este bombardat de SMS-uri, informații că uite ce face Zelenski, un nenorocit, uite ce face Putin, e bine. Unii oameni cred că acele mesaje vin din popor, alți oameni, printre care mă număr și eu, știu foarte bine că acele mesaje sunt coordonate de niște roboți. Se bagă niște bani și primești SMS sau un mesaj pe WhatsApp. Fantome, acei oameni nu există!”, a spus Marcel Ciolacu, președintele PSD, în cadrul interviului acordat DCNews, joi, 14 aprilie. „Unii oameni cred în aceste lucruri, alții, mai instruiți, consideră că este o manipulare rusească”, precizase Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel