Urmărește emisiunea live
Telefoanele mobile cauzează tumori, a decis o Curte de Apel din Italia
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Folosirea îndelungată a telefoanelor mobile cauzează tumori, a decis o instanță din Italia, transmite The Telegraph.

Curtea de apel din Torino a susținut o decizie din 2017 a unei instanțe inferioare. Judecătorii au apelat la doi doctori, care au susținut că folosirea îndelungată a telefoanelor mobile - cel puțin 30 de minute în fiecare zi, timp de 10 ani - este asociată cu un risc ridicat de apariție a unor tumori la cap.

Procesul a fost deschis de Roberto Romeo, un angajat al Telecom Italia, care susține că s-a îmbolnăvit deoarece a fost nevoit să vorbească foarte mult - 4-5 ore pe zi, în interes de serviciu - la telefonul mobil.

Cazul ar putea ajunge acum la instanța supremă. Dacă decizia este păstrată, Romeo va primi despăgubiri.

Decizia instanței italiene a fost criticată de experți. Walter Ricciardi, fostul președinte al Higher Health Institute, a declarat că nu există dovezi care să arate că folosirea îndelungată a unui telefon mobil cauzează astfel de afecțiuni. „Judecătorii din Torino urmăresc un Premiu Nobel sau au făcut o gafă monumentală", a declarat el, potrivit Mediafax.

Și ministrul Sănătății, Roberto Speranza, a declarat că, deși respectă decizia instanței, crede că nu există dovezi în acest sens, după cum susține și Organizația Mondială a Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel