Telefoanele Apple nu vor mai avea cartelă SIM. Iată motivul!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Pexels (Mateusz Dach)
Sursă foto: Pexels (Mateusz Dach)
Cartelele SIM vor deveni istorie în rândul telefoanelor Apple. 

Zilele agrafelor folosite pentru deschiderea slotului SIM la telefoanele Apple apun. La evenimentul de presă urmărit îndeaproape din această săptămână, Apple a dezvăluit că renunță la cardurile SIM și sloturile fizice de pe noua sa linie iPhone 14 din Statele Unite. În locul său, compania adoptă o alternativă digitală cunoscută sub numele de eSIM-uri.

O cartelă SIM este un identificator unic în fiecare telefon mobil care permite dispozitivului să se conecteze la rețelele fără fir pentru a trimite mesaje text și a efectua apeluri. Un eSIM se referă la un SIM „încorporat” sau la un card care este conectat la telefon în sine. Oamenii tind să-și schimbe cartelele SIM atunci când schimbă planurile de operator sau călătoresc la nivel internațional și caută să folosească un alt furnizor de servicii în timpul călătoriei.

Primele e-SIM-uri au apărut în 2018


Apple a lansat pentru prima dată suportul eSIM pe iPhone-uri în 2018, cu promisiunea de a facilita clienților să își activeze planurile de telefonie mobilă și să folosească mai multe numere de telefon și operatori pentru același dispozitiv. Acum, Apple dublează această funcție prin eliminarea completă a infrastructurii pentru a suporta cardurile SIM fizice pe iPhone 14.

„Cu eSIM puteți transfera rapid un plan de telefonie mobilă existent sau puteți obține un nou plan de telefonie mobilă, totul digital”, a declarat Kaiann Drance, vicepreședintele Apple pentru marketing iPhone, la evenimentul de miercuri.

Ce va lua locul slotului SIM

Drance a mai spus că dispozitivele eSIM pot face telefoanele „mai sigure”, menționând că „cineva nu poate elimina cartela SIM fizică dacă iPhone-ul este pierdut sau furat”.

În teorie, eliminarea slotului pentru cartela SIM ar putea aduce un alt beneficiu: permiterea mai mult spațiu pentru baterii mai mari sau alte funcții ale telefonului. Acesta nu este un lucru mic pentru o companie precum Apple care încearcă mereu să-și facă dispozitivele mai subțiri. Deși renunțarea la slotul cartelei SIM poate să nu fie la fel de polarizantă precum decizia Apple de a renunța la mufa pentru căști, aceasta a provocat deja nemulțumiri în rândul utilizatorilor. 

Fiica lui Steve Jobs ia în derâdere noul iPhone14: Același ca cel de anul trecut

Eve Jobs a împărtășit un meme pe rețelele de socializare, luând în derâdere știrile date de Apple cu privire la lansarea noului model de Iphone, care a fost considerat a fi identic cu cel anterior, potrivit Il Giornale.

Fiica cofondatorului Apple Inc., Steve Jobs, a glumit despre lansarea iminentă a iPhone14 folosind un meme, care a aprins literalmente web-ul. ”Fac upgrade de la iPhone 13 la 14 după anunțul Apple”, a scris pe canalele sale de socializare Eve, împărtășind o imagine a unui bărbat cumpărând exact aceeași cămașă pe care deja o poartă. Tânăra de 23 de ani a aruncat cu sarcasm o îndoială asupra presupuselor inovații prezente în versiunea 14 a celebrului smartphone față de precedentul.

Numeroși utilizatori i-au dat dreptate: ”Apple a lansat din nou același telefon cu îmbunătățiri doar marginale”, ”Nu este același lucru, pentru că acesta costă mai mult”, ”Când nu mai știi ce să inventezi, reciclează”.

Citește continuarea și vezi ironia făcută de Eve Jobs AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel