Telecabina Peștera - Babele, din nou funcțională
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
După luni de așteptare, turiștii pot urca la Babele cu telecabina Foto: Crișan Andreescu
După luni de așteptare, turiștii pot urca la Babele cu telecabina Foto: Crișan Andreescu
Telecabina Peștera - Babele își va relua, de sâmbătă, 15 august, funcționarea cu publicul, în condiții 

Aflată  de o perioadă îndelungată într-un program de mentenanță, telecabina  dintre  Peștera și Babele își va relua activitatea, începând de sâmbătă, 15 august, potrivit unor informații DC News. 

Telecabina Peștera- Babele va funcționa după următorul program:

Luni, miercuri-duminica:

Prima urcare de la Peștera pentru Babele – 9.00

Ultima urcare de la Peștera pentru Babele – 17.00

Ultima coborâre de la Babele pentru Peștera – 17.00

Marti-revizie tehnica până la ora 10.30

 Prima urcare de la Peștera pentru Babele –10.30

Ultima urcare de la Peștera pentru Babele – 17.00

Ultima coborare de la Babele pentru Peștera – 17.00

În contextul actual, Societatea Teleferic Prahova a impus reguli stricte pentru toate instalațiile  de transport pe cablu din Sinaia și Bușteni.

Astfel, accesul vizitatorilor se va face strict pe traseul marcat și prin indicațiile personalului desemnat de către Teleferic Prahova, astfel încât să se respecte distanțarea socială.

Pentru a beneficia de acces în oricare spatiu administrat de către Teleferic Prahova, vizitatorii vor fi obligați să poate mască și mănuși de protecție. În cazul în care aceștia nu au asupra lor mască și manuși de protecție, Teleferic Prahova va pune la dispoziția acestora GRATUIT mască și manuși de protecție de unică folosință.

La intrarea în cladirea Telecabinei și pe peroanele telescaunelor Poma, vizitatorii vor fi verificați cu un termomentru non-contact, iar dacă temperatura depaseste 37.3˚C, accesul va fi refuzat. De asemenea ne rezervăm dreptul de a refuza îmbarcarea vizitatorului în cazul care acesta este vizibil nesănătos.

Capacitatea si accesul in telecabină aufost redusecu cel puțin 50%,astfel încât să permită o distanță considerabilă între clienți, iar suprafețele de contact sunt dezinfectate în permanență.

Începând cu data de 16.05.2020, a fost limitată capacitatea de transport la 10 persoane/cursă (9 clienți + 1 însoțitor). Interiorul telecabinelor sunt marcate astfel încât distanța socială să fie păstrată. Vizitatorii vor fi obligați să folosească locurile marcate în scopul păstrării distanței sociale.

Spațiile administrate de către Teleferic Prahova au fost dotate cu recipiente dedicate strict pentru colectarea măștilor si a mănuților pentru o mai bună și responsabilă colectare a deșeurilor, se arată într-un comunicat la societății.

IGIENIZAREA SPAȚIILOR

Personalul desemnat de către Teleferic Prahova a fost instruit privind procedura de igienizare conform Procedura Operațională Privind Măsurile De Combatare a Infectării Cu COVID-19 în Cadrul SC Teleferic Prahova SA.

Au avut locacțiunide dezinfecție generală prin atomizare, cel mai eficient proces, care asigură inclusiv dezinfecția sistemelor de ventilațiedin stațiile de transport pe cablu ale societății Teleferic Prahova.

Pentru spațiile cu predispoziție de contact direct, cum sunt mâna curentă a scărilor, ușile de acces, sălile de așteptare, telecabinele, telescauneleetc.,acțiunile de dezinfecție au caracter permanent, înainte și în timpul programului de funcționare. Dozajul de substanțe active pentru dezinfectare a fost suplimentat.

După fiecare cursă, personalul de exploatare va igieniza spațiile cu predispoziție de contact direct precum balustradele, barele de protecție, geamurile etc. Acțiunile de dezinfecție au caracter permanent în timpul programului de funcționare a instalatiilor administrate de catre Teleferic Prahova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel