Tehnologiile viitorului, pe piaţa asigurărilor. Valentin Ionescu: Efect profund asupra pieţelor financiare
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Valentin Ionescu
Valentin Ionescu
Valentin Ionescu, președintele Consiliului Director al Fundaţiei Institutul de Studii Financiare, a enumerat şi descris tehnologiile viitorului şi modul în care acestea vor influenţa relaţia dintre asigurator şi asigurat şi vor ajuta la o colaborare mai fluentă şi la o gestionare mai uşoară şi mai sigură a tot ceea ce reprezintă piaţa asigurărilor. 

"Limitele operaţionale ale industriei asigurărilor încă sunt destul de multe; o mulţime de documente care înrăutăţesc experienţa clienţilor, gestionarea complicată a daunelor, riscurile de fraudă, toate aceste lucruri încercăm să le adresăm împreună cu asociaţiile din piaţă, cu societăţile şi intermediarii.

Aici intervin tehnologii inovatoare, tehnologii care pot duce la scăderea problemelor din pieţele noastre. Citez opinia Băncii Centrale Europene care este cea mai potrivită în acest context, în sensul că noile tehnologii vor avea un efect profund asupra pieţelor financiare. Este esenţial să le examinăm, analizăm, testăm, pentru a ne asigura că viitoarele infrastructuri ale pieţei nu sunt numai eficiente şi inovatoare, ci şi sigure şi fiabile", a explicat Valentin Ionescu, președintele Consiliului Director al Fundaţiei Institutul de Studii Financiare.

Urmăriţi aici prezentarea detaliată făcută de către Valentin Ionescu în cadrul conferinţei “Quo Vadis 2021!” - Ediția a III-a, Digitalizarea asigurărilor-prioritate ZERO!:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel