Tehnologia surprinde din nou: MouthPad, mouse-ul proiectat pentru gură
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa Foto YouTube  Augmental
Sursa Foto YouTube Augmental
MouthPad este primul dispozitiv pentru cei care nu pot folosi mouse-ul cu mâinile... sau doresc să ducă multitasking-ul la un nou nivel.

Dacă credeai că tehnologia nu te mai poate surprinde, ai greșit foarte mult. Iată MouthPad, un dispozitiv care acționează ca un mouse și vă permite să controlați computerele și gadgeturile electronice pur și simplu folosind gura. Născută în cadrul prestigiosului MIT, această bijuterie tehnologică promite să schimbe modul în care interacționăm cu dispozitivele noastre.

Cum functioneazã?

Acest tip de ”mouse oral” este un dispozitiv realizat cu rășină dentară imprimată 3D, impermeabil și personalizabil pentru a se potrivi perfect în gura utilizatorului. În interior se află un microprocesor, o baterie, un modul Bluetooth și o placă de circuit flexibilă cu senzori de presiune integrați.

Când este purtat, MouthPad acoperă dinții și palatul superior ai utilizatorului. Datorită unui algoritm de învățare automată, dispozitivul detectează poziția și presiunea limbii și le transformă în comenzi pentru smartphone-uri, laptopuri sau alte dispozitive conectate prin Bluetooth. Toate, clar, fără a compromite capacitatea de a vorbi.

Cui îi poate fi util acest mouse special?

MouthPad este conceput în primul rând pentru cei care nu își pot folosi mâinile. Potrivit Iot Now, Organizația Mondială a Sănătății estimează că 1,3 miliarde de oameni – sau 16% din populația globală – se confruntă cu un handicap astăzi, ceea ce constituie comunitatea persoanelor cu dizabilități ca unul dintre cele mai mari grupuri defavorizate din lume. Potrivit unui studiu realizat de CDC, aproape 1 din 50 de oameni trăiesc cu paralizie, aproximativ 5,4 milioane de oameni. 

Dispozitivul este compatibil cu sistemele de operare iOS, Android, Windows, Mac și Linux. De pe site-ul oficial al proiectului aflu că la o încărcare de doar două ore, bateria garantează mai mult de cinci ore de utilizare.

Deocamdată, MouthPad nu este încă disponibil pe piață, dar te poți înscrie pe lista de așteptare de pe site-ul companiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel