Tehnici prin care poţi controla ce visezi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Mai multe tehnici prin care pot fi induse viselele lucide au fost descoperite de către cercetătorii din cadrul Universităţii Adelaide din Australia.    

Viselele lucide au loc atunci când persoana este conştientă că visează în timp ce acţiunea se derulează şi pot controla exprienţele trăite

Denholm Aspy, din cadrul universităţii, a analizat trei tipuri de tehnici diferite de inducere a visurilor lucide: testarea realităţii, trezirea înapoi în pat şi MILD (inducerea mnemonică a visurilor lucide), potrivit Mashable.

Testarea realităţii se referă la verificarea mediului în care te afli de mai multe ori pe zi pentru a conştientiza dacă visezi sau nu.

MILD sugerează ca persoana să se trezească după cinci ore de somn şi inducerea ideii de vis înainte de a adormi din nou.

Fraza minune

Acest lucru se poate obţine prin repetarea frazei: Următoarea dată când voi adormi, îmi voi aminti că visez.

Tehnica trezeşte-te înapoi în pat este similară cu MILD, unde o persoană se trezeşte după cinci ore, însă adoarme din nou fără să repete fraza.

MILD şi testarea realităţii sunt printre cele mai studiate tehnicii de visare lucidă. 

Dintre participanţi, 169 au reuşit să-şi controleze visurile prin intermediul tehnicii MILD.

Persoanele care au adormit în primele cinci minute după terminarea tehnicii MILD au reuşit să-şi controleze visurile într-un procent de 46%. Cei care au încercat să amestece tehniciile au avut un succes de 17%. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel