Tehnică simplă ca să adormi în mai puțin de cinci minute
Data publicării:
Autor: Julia Pandi
WhatsApp
Foto: Pexels
Foto: Pexels
Simți că ai încercat totul și te întrebi cum vei dormi în seara asta? Un expert 'în somn' a împărtășit o tehnică simplă concepută pentru a vă ajuta să adormiți în cinci minute

Simți că ai încercat totul și te întrebi cum vei dormi în seara asta? Un expert 'în somn' a împărtășit o tehnică simplă concepută pentru a vă ajuta să adormiți în cinci minute, conform mirror.co.uk.

Mulți britanici se luptă să doarmă noaptea. Mulți dintre noi cunoaștem durerea de a rămâne treaz când trebuie să vă treziți devreme a doua zi.

Gândul că nu poți dormi poate agrava problema, dar, din fericire, un expert în somn a împărtășit o tehnică care te va ajuta să adormi în mai puțin de cinci minute.

Rosie Osmun de la Eachnight.com a explicat că dacă nu poți dormi, cel mai rău lucru pe care îl poți face este să te uiți la ceas. Obsesia față de timpului care ai rămas până când trebuie să te trezești poate în cele din urmă să îngreuneze somnul.

Tehnică să adormi în 5 minute

Această tehnică te poate ajuta să adormi în doar cinci minute.


O tehnică simplă numită relaxare musculară progresivă (PMR) vă poate ajuta corpul să se relaxeze înainte de culcare, spune Rosie.

Iată cum se face tehnica:



- Închideți ochii și respirați încet
- Încordați toată fața (ochii, gura, nasul, maxilarul și buzele) timp de aproximativ 10 secunde, apoi respirați profund și relaxați-vă mușchii


Repetați această procedură de încordare și relaxare a mușchilor de pe corp, de la umeri și gât, până la gambe și picioare.

Alte trucuri pentru a adormi rapid

Tehnica 4-7-8 



Această tehnică a fost dezvoltată de expertul în somn Dr. Andrew Weil. Se spune că te ajută să adormi în aproximativ 60 de secunde. Iată cum trebuie să folosești această tehnică:

1. Ține vârful limbii în spatele dinților din față.
2. Expiră aerul pe gură încercând să scoți un sunet șuierător.
3. Inspiră pe nas în timp ce numeri până la 4.
4. Ține-ți respirația în timp ce numeri până la 7.
5. Expiră pe gură în timp ce numeri până la 8, în timp ce scoți din nou un sunet șuierător. Atunci când ajungi la 8, ar trebui să fi dat afară tot aerul din plămâni.
6. Repetă procedeul maxim de 4 ori.

Această tehnică permite ca în plămânii tăi să intre o cantitate mare de aer și, prin urmare, facilitează oxigenarea corpului. De asemenea, tehnica tea jută să te calmezi.  

Stinge luminile

Absența luminii este un semnal pentru corp că a venim vremea pentru odihnă. Întunericul complet stimulează producția hormonului somnului, melatonina. Melatonina te face să fii mai puțin alert și produce senzația de somn. De asemenea, lumina roșiatică simulează lumina apusului, iar acest lucru este un semnal pentru corp că a venit momentul pentru somn. La popul opus, lumina albastră precum cea emanată de televizor, tabletă sau smartphone te va trezi, pentru că simulează lumina zilei, de aceea e recomandat să eviți lumina albastră. 

Dormi la o temperatură scăzută

Conform oamenilor de știință, temperatura medie pentru dormitor ar trebui să fie între 15 și 21 de grade Celsius. Această temperatură permite cel mai bun somn posibil. Orice temperatură peste 22-23 de grade și sub 14 grade tinde să ne tulbure somnul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel