Tecău poartă drapelul la deschiderea Jocurilor Olimpice
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Horia Tecău
Horia Tecău

Horia Tecău va fi portdrapelul României la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Londra, în urma deciziei de astăzi a Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR).

Autor: Luiza Chiroiu

Astfel, la festivitatea care marchează debutul Olimpiadei, România va fi reprezentată de un tenisman, asemenea altor țări ca Spania (Rafael Nadal), Serbia (Novak Djokovici) sau Rusia (Maria Șarapova).

Comitetul Executiv al COSR a decis ca Tecău să poarte drapelul atât datorită performanțelor pe care jucătorul de tenis le-a avut în ultimii ani, dar și pentru că el va intra în competiție  în a doua săptămână a Olimpiadei, putând astfel să-și urmeze programul normal de pregătire. Tecău este, în prezent, numărul 9 în clasamentul ATP la dublu.

În schimb, la festivitatea de închidere a Jocurilor Olimpice de pe 12 iulie, drapelul va fi  purtat de sportivul care obține cele mai importante performanțe.

La precedenta Olimpiadă din 2008, Valeria Beșe, căpitanul echipei naționale de handbal  feminin de la acea vreme, a purtat drapelul României la festivitatea inaugurală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel