Data publicării:

Teatrul Național din Timișoara devine capitala europeană a teatrelor publice din Europa

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Teatrul Național din Timișoara devine capitala europeană a teatrelor publice din Europa. Astfel,  între 9 și 12 noiembrie, Naționalul timișorean găzduiește Conferința Internațională a Convenției Teatrale Europene, cea mai extinsă rețea teatrală a Europei. Peste 80 de reprezentanți ai celor 59 de teatre membre din peste 35 de țări au confirmat prezența la acest prestigios eveniment teatral.

Convenția Teatrală Europeană – ETC – a fost creată în 1988 cu scopul de a promova circulația europeană a spectacolelor de teatru, a conceptelor teatrale și a patrimoniului spectacologic și lingvistic al țărilor care alcătuiesc acest construct integrator al Uniunii Europene.

SHARE, titlul acestei ediții a Conferinței Internaționale de Teatru, împărtășește pe deplin principiile Teatrului Național din Timișoara privind cercetarea noilor realități europene, dialogul și colaborarea, definindu-se ca purtătoare a mesajului profesionalismului, schimbului de idei și de experiențe și, în ultimă instanță,  ca purtătoare a mesajului democratic și umanist.

Citiți mai departe pe Spectacola.ro: https://www.spectacola.ro/teatrul-national-din-timisoara-devine-capitala-europeana-a-teatrelor-publice-din-europa_34329.html 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel