Teatrul Metropolis împlineşte 15 ani. George Ivaşcu, detalii din culise: Am ajuns la performanța de a juca și de două ori pe zi, ca la cinema
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
George Ivașcu a vorbit despre sloganul Teatrului Metropolis și jucatul cu casa închisă.

„Iată, se împlinesc 15 ani de când s-a înființat Teatrul Metropolis. Am avut întotdeauna sloganul: «Un teatru deschis cu casa închisă». Până la urmă ne-a ieșit pasența, după cum glumea un bun prieten, îmi spunea: «La tine se joacă doar sold out».

Biletele se vând foarte repede, au fost reclamații, câteva lucruri absolut nostime, se vând bilete pe sub mână. Am ajuns astfel la performanța de a juca și de două ori pe zi ca la cinema, un matineu și seara”, a transmis el, la DC NEWS.

Metropolist este în primul rând teatrul tineretului

„Notorietatea pe care și-a căpătat-o în primul rând Teatrul Metropolis vine și din faptul că aici este teatru de proiect, adică putem invita orice actor. În anii aceștia au fost aici peste 800 de actori colaboratori, ceea ce susține mult piața independentă. Acum joacă undeva la 110 actori, de la actori cu notorietate până la actori tineri.

Scopul principal al Teatrului Metropolis, care se numește de fapt Teatrul Tineretului Metropolis, este acela de a susține tinerii. 60% din ce înseamnă distribuție sunt actori, regizori tineri”, a adăugat actorul și directorul de la Metropolis.

Trebuie investit în infrastructură

„Eu susțin teatrul independent, acum vorbesc și în calitate de profesor. Întotdeauna mă uit la studenții care tocmai își termină facultatea și atunci este o piață care este necesară. Dacă pe vremea mea se spunea «Nu te așteaptă nimeni cu flori în gară», astăzi nu mai sunt gări. Cred că una din investițiile importante în ceea ce înseamnă infrastructura culturală ar fi de luat spații și puse la dispoziție cu tot ceea ce înseamnă utilități, lumini, condiții normale și finanțat foarte mult.

Dacă aș face un calcul, la ora aceasta sunt 15-16 teatre și cred că ar trebui să mai fie înființate teatre pentru artiștii tineri, nu să le dai un bani, să joace câteva reprezentații și, din păcate, spectacolul dispare. Oricum, arta spectacolului este o artă efemeră. Spunea dl. Radu Beligan că suntem ca niște sculptori în zăpadă, de aceea trebuie conservate”, a conchis el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel