Teatrul "Ion Creangă" Bucureşti, spectacole în aer liber - Program septembrie 2020
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
16 spectacole şi 4 weekenduri pline pentru cei mai mici spectatori în Amfiteatrul Văratic din grădina Casei Eliad.

Programul stagiunii estivale VăraTIC a Teatrului Ion Creangă continuă în luna septembrie cu patru weekend-uri bogate în evenimente dedicate celor mai mici spectatori din Capitală. Nu mai puţin de 16 spectacole pot fi urmărite în amfiteatrul în aer liber, amenajat în grădina Casei Eliad - Bd. Mircea Vodă nr. 5, printre pernuţe şi umbreluţe colorate.

Cu o paletă diversă de spectacole, de la poveşti clasice din literatura naţională şi universală, la piese scrise special pentru a fi montate pe scena Teatrului Ion Creangă, programul oferă titluri potrivite pentru fiecare segment de vârstă şi nivel de înţelegere.



Spectacole pentru bebeluşi şi copii mici (sub 3 ani)



Încă de la cele mai fragede vârste, înainte de a împlini un an, copiii diferenţiază stări afective diverse şi experimentează emoţii complexe. Înţelegând rolul pe care arta şi teatrul îl joacă în dezvoltarea cognitivă, psiho-emoţională şi socială a copilului, Teatrul Ion Creangă produce spectacole pentru o categorie de public cu totul aparte: bebeluşi şi copii mici (sub 3 ani). În cadrul acestui program de creaţie sunt realizate proiecte inovative, cu un format redus şi o structură axată pe valorizarea potenţialului celui mic de a se implica, de a participa şi de a învăţa din interacţiuni.

Două dintre aceste spectacole - Bună dimineaţa! şi Pernuţa somnoroasă - pot fi urmărite în luna septembrie în Amfiteatrul VăraTIC. Adaptate pentru scena în aer liber, producţiile îşi păstrează caracterul jucăuş şi aplică tehnici specifice educaţiei timpurii unor teme inspirate din universul copilului: ritualurile de dimineaţă, la trezire şi jocurile de dinainte de culcare.



Spectacole pentru preşcolari (3-6 ani)



Perioada vârstei preşcolare este o perioadă deosebit de importantă pentru dezvoltarea capacităţii de comunicare şi afirmare a copilului, pentru exprimarea şi gestionarea propriilor emoţii, dar şi pentru înţelegerea emoţiilor celor din jur în diferite contexte sociale. Încurajarea acestor competenţe este stimulată de apropierea de teatru, experienţa vizionării unui spectacol contribuind atât la îmbogăţirea limbajului şi imaginaţiei, cât şi la deprinderea unor noi manifestări comportamentale. Astfel, piesele propuse de Teatrul Ion Creangă pentru preşcolari se află la convergenţa dintre estetic şi educativ, cu personaje care constituie un model pentru cei mici şi subiecte adecvate sferei de interes a copilului în această etapă de dezvoltare.

Printre titlurile programate în septembrie în Amfiteatrul VăraTIC se regăsesc Prostia omenească şi Punguţa cu doi bani - spectacole care reîmprospătează poveştile moralizatoare ale lui Ion Creangă sau De-a Micul Prinţ - o adaptare plină de sensibilitate după "Micul Prinţ", de Antoine de Saint-Exupery. O categorie distinctă, foarte îndrăgită, este cea a textelor create special pentru Teatrul Ion Creangă, cu personaje antropomorfizate: iepuraşii-protagonişti din spectacolul Fără frică le vorbesc copiilor despre curaj şi prietenie, în timp ce Pinguinii melomani din spectacolul cu acelaşi titlu descoperă, cu ajutorul muzicii, cel mai potrivit loc pe care să-l poată numi acasă.



PROGRAM - Luna Septembrie



05/09, orele 10:00 şi 19:00 - Prostia omenească

06/09, orele 10:00 şi 19:00 - Bună dimineaţa!

12/09, orele 10:00 şi 19:00 - Pernuţa somnoroasă

13/09, orele 10:00 şi 19:00 - Fără frică

19/09, orele 10:00 şi 19:00 - Amintiri într-o valiză

20/09, orele 10:00 şi 19:00 - Pinguinii melomani

26/09, orele 10:00 şi 19:00 - Punguţa cu doi bani

27/09, orele 10:00 şi 19:00 - De-a Micul Prinţ

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel