Teatrul în pandemie, piedici și lipsuri. Ada Lupu Hausvater: "Am deschis prima fabrică de decoruri după '89"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Ada Lupu Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, a vorbit despre un proiect inedit care nu a putut fi finalizat din cauza lipsei de investiții. Astfel, ea semnalează faptul că prea puțini bani sunt investiți pentru cultură în România.

"Noi avem în Timișoara prima fabrică de decoruri construită de o instituție publică în România după 1989. Se numește Atelier Fabrica de Decoruri. Am construit efectiv o hală de producție, cu ateliere de la stânga la dreapta, exact cum ar fi pe o linie de producție pentru a putea construi decoruri pentru noi, dar și pentru alte teatre. Ne-am oprit la un punct în care nu am mai avut bani pentru investiții.

Suntem o instituție publică și din păcate instituțiile publice de cultură nu au aceleași acces și nu sunt fonduri pentru acest tip de instituții, sunt pentru asociații și multe altele, dar mai puține pentru instituțiile publice de cultură, teatru. Cred că ar fi minunat dacă s-ar investi mai mult în instituțiile publice. Noi puteam asigura și locuri de muncă și o reducere de costuri cu această fabrică. Nu am primit toți acești bani pentru dotarea atelierului.", a declarat Ada Lupu Hausvater, în exclusivitate pentru DC NEWS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel