Teambuilding "a spart ghinionul" filmelor româneşti. Vâlcu: Nu mai permite smiorcăiala aia că nu vine lumea la filme româneşti
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Teambuilding Filmul
Facebook Teambuilding Filmul
Teambuilding a avut un succes răsunător în cinematografe şi, la mai bine de 4 luni de la lansare, continuă să fie în topul discuţiilor de pe reţelele de socializare. Val Vâlcu şi Alfred Bulai au dezbătut acest subiect la Nod în Papură. 

"Faptul că Teambuilding a făcut succes de casă chiar mă bucură, pentru că a spart ghinionul filmelor româneşti. Erau numai filme din alea triste, cu probleme fundamentale, introspecţii, chestii adânci", a punctat Val Vâlcu la Nod în Papură. 

"Avem filmele care vin la pachet după un anumit gen de tipar şi ne uităm într-o veselie la astfel de filme şi le lăudăm. Greu de Ucis 1,2, 3, 4. Sunt filme după tipar, le ştim! Eu urmăresc o comedie italiană, Don Matteo, în care el mereu rezolvă cazuri şi după ce le rezolvă apare şi poliţia. 

De ce să reacţionezi urât la al nostru, care e după standarde? 

În raport cu alte filme româneşti, este o chestie simplă acolo. Avem jocul actorilor, care e bun", a intervenit Alfred Bulai. 

"Dar tu ştii cine sunt ăia? Cei mai mulţi sunt stand-up-eri, dar ei la bază sunt actori. Adrian Nicolae e un mare actor, l-am văzut în Shakespeare, la teatru!", a mai spus Val Vâlcu. 

"Dar, dar stai puţin, asta e o falsă problemă în lumea artei. Nu te face institutul actor. Eşti tu! Să ne uităm la Rowan Atkinson, e profesor de management la Cambridge, nu a făcut actorie. Nu e un criteriu!", a completat sociologul. 

"Hai să îţi spun reţeta filmului românesc până acum. Luau banii de la Consiliul Cinematografiei, făceau un film de artă, aşa zis de artă, care avea 100 de spectatori. La un moment dat glumeam că sunt aceleaşi nume pe generic la unul din două filme, printre care Titieni, care era rectorul de la UNATC, potrivit pentru unele roluri, şi Pavlu, la fel, în 80% din filme. 

S-a spart ghinionul acum, vin ăştia proaspeţi, noi, cu altă abordare! Nu se mai permite smiorcăiala că nu vine lumea la filme româneşti!", a mai spus jurnalistul. 

"Actorul mare, de regulă, s-a format alături de un alt actor mare. Nu contează că ăla este la institut sau că a jucat pe scenă. Sunt mulţi care au făcut Institutul de Teatru, dar sunt unii care au devenit actori şi în alt mod. Nu o să îmi placă doar pentru că a făcut facultatea. E ca şi cum ai spune că dacă nu ai făcut arte plastice nu poţi fi pictor", declară Bulai. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel