Teama lui Stelian Tănase legată de război și varianta în care Putin pleacă ”în 24 de ore de la Kremlin”
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Scriitorul Stelian Tănase susține că războiul din Ucraina e de durată. „Mi-e teamă să nu se ajungă la un război de gherilă”, a spus acesta.

Cu privire la președintele american Joe Biden, scriitorul Stelian Tănase a spus că, până acum, „s-a descurcat bine”, în contextul războiului. „Mie îmi place de Biden. Într-o criză serioasă, a dat măsura valorii lui, cred că s-a descurcat bine, până acum, în termenii dați”, a spus Stelian Tănase în emisiunea „Politica zilei”, realizată de Ioana Constantin la B1 TV. 

„Putin și-a limitat strategia, adică și-a stabilit obiective limitate care țin de ocuparea sud-estului Ucrainei. Nu se va duce mai departe spre est, dacă va întâmpina rezistență și întâmpină”, a mai spus Stelian Tănase.

„Războiul va mai dura. Va fi un război de lungă durată, un război hibrid. Mi-e teamă să nu se ajungă la un război de gherilă. S-ar putea să se ajungă la așa ceva, pentru că eu nu cred că ucrainenii vor accepta să capituleze. Pe de altă parte, Putin nu poate să plece înfrânt din Ucraina, pentru că în 24 de ore pleacă de la Kremlin”, a subliniat Stelian Tănase.

Volodimir Zelenski: Nimeni nu știe cât va dura războiul din Ucraina

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, spune că nimeni nu știe cât va dura războiul. Cu toate acestea, Volodimir Zelenski a declarat că forțele sale sfidează așteptările, împiedicând trupele rusești să invadeze estul Ucrainei, unde luptele sunt cele mai aprige de câteva săptămâni, relatează Associated Press.

În discursul său video zilnic, Volodimir Zelenski s-a declarat mândru de faptul că apărătorii ucraineni reușesc să frâneze avansul rusesc în regiunea Donbas.

„Vă amintiți cum Rusia, la începutul lunii mai, spera să cucerească tot Donbasul?", a spus președintele adăugând: „Suntem în iunie, Donbasul rezistă!”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus, la dialogul Shangri-La din Singapore, că rezultatul războiului din țara sa nu afectează doar Ucraina, ci și viitorul ordinii internaționale.

„Sunt recunoscător pentru sprijinul dumneavoastră... dar acest sprijin nu este doar pentru Ucraina, ci și pentru dumneavoastră", a spus președintele Ucrainei, adăugând: „Pe câmpurile de luptă din Ucraina se decid viitoarele reguli ale acestei lumi, alături de limitele posibilului.”

De asemenea, a menționat că Rusia blochează porturile din Marea Neagră și Marea Azov, ținând exporturile de alimente ucrainene departe de piața mondială. Acest lucru îi afectează nu doar pe ucraineni, ci întreaga lume, a spus el.

Volodimir Zelenski a legat în mod direct acțiunile Rusiei de creșterea prețurilor la produsele de bază, spunând că a blocat mai întâi energia pentru a face ca prețurile să crească, iar acum face același lucru cu alimentele.

Totodată, președintele Zelenski a adăugat că armata sa nu are ambiția de a se deplasa pe teritoriul rusesc: „Vă rog să vă amintiți că războiul se desfășoară pe teritoriul nostru. Oamenii din Ucraina mor... Nu vrem să mergem pe teritoriul rusesc!”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel