Teama lui Biden: ”Dacă pierdem alegerile de la jumătatea mandatului, vor fi consecințe pentru decenii”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Biden l-a felicitat pe Netanyahu. Ce l-a asigurat președintele american
Biden l-a felicitat pe Netanyahu. Ce l-a asigurat președintele american
O înfrângere a Partidului Democrat la alegerile intermediare ar avea consecințe ”pentru decenii”, susține Joe Biden, președintele SUA.

Principalii politicieni americani, printre care Joe Biden și fostul președinte Barack Obama, au vizitat în acest weekend Pennsylvania, în speranța de a răsturna situația electorală a partidului republican, care la rândul său a anunțat o victorie zdrobitoare în acest stat. 

”Oameni buni, ne aflăm la trei zile distanță de unele dintre cele mai importante alegeri din viața noastră. Rezultatul va modela țara noastră pentru deceniile următoare, iar puterea de a modela acel rezultat este în mâinile tale”, le-a spus Joe Biden susținătorilor săi adunați pentru un miting la Universitatea Temple din Philadelphia, potrivit Nova News. "Este o alegere. O alegere între două viziuni foarte diferite asupra Americii", a adăugat preşedintele Biden.

La rândul său, Donald Trump, vorbind la o demonstraţie la Latrobe, a spus: "Dacă vrei să opreşti distrugerea ţării noastre şi să îi salvați pe americani, marți trebuie să îi votați masiv pe republicani!”.

 

Citește și:

Alegeri decisive în SUA. Joe Biden e optimist că partidul său va câștiga din nou Congresul american

Preşedintele american Joe Biden a declarat vineri că este optimist că formaţiunea sa, Partidul Democrat, îşi va păstra controlul în Congres după alegerile legislative de la jumătatea mandatului, transmite Agerpres, care citează EFE.

Cred că vom păstra Senatul şi vom mai câştiga un mandat şi cred că avem şansa să câştigăm Camera Reprezentanţilor (...) sunt optimist, le-a declarat Biden reporterilor aflaţi în avionul prezidenţial, la plecarea din California, unde liderul de la Casa Albă a participat la un miting de campanie.

Biden şi partidul său se pregătesc să treacă testul alegerilor parlamentare de la jumătatea mandatului, care au loc pe 8 noiembrie, o etapă în mod tradiţional dificilă pentru preşedintele în exerciţiu.

În prezent, democraţii au majoritatea în Camera Reprezentanţilor, cu 220 de mandate, iar Senatul este împărţit în mod egal între republicani şi democraţi, fiecare cu câte 50 de mandate... citește mai mult AICI.

Vezi și:

Democrații ar putea să-și piardă „stăpânirea” de decenii asupra New York-ului, la alegerile de la mijlocul mandatului

Timp de mai bine de 20 de ani, democrații s-au putut baza pe New York, un bastion al sprijinului liberal în confruntarea lor cu republicanii.

Statul nu a ales un senator sau guvernator republican de două decenii.

Dar, pe măsură ce se apropie alegerile de la mijlocul mandatului, dominația lor este amenințată.

Prevăzând că au probleme, democrații se și--au adus „vedetele” la New York, zilele acestea.

În ultimele zile, vicepreședintele, președintele și ambii Clinton se numără printre vedetele partidului care fac campanie aici.

Cu toate acestea, sondajele se mișcă împotriva lor.

Candidatul lor la funcția de guvernator Kathy Hochul ar putea avea probleme.

Dar problemele lor sunt mai adânci. New York-ul este un stat favorizant.

Dacă aici va ajunge un val roșu de sprijin republican, este probabil ca scenariul să se repete la nivel național.

În nordul statului, în suburbii, există o dorință de schimbare.

Pe malul râului Hudson, orașul prosper și somnoros Nyack nu este deloc o fortăreață republicană, dar oamenii nu sunt mulțumiți nici de ultimii doi ani de guvernare democrată.

„Nu am văzut cu adevărat stânga făcând ceva”, a spus chelnerul Maddux Cale pentru Sky News.

„Nu i-am văzut făcând un pas când au spus că o vor face și nu i-am văzut făcând ceva care să fie efectiv eficient pentru a ajuta oamenii”.

„Uită-te la inflație și la prețul combustibilului”, a spus Mike Rail, stând în fața unui bar de pe Main St.

"Vreau să spun că situația a scăpat de sub control, așa că de ce nu am încerca să votăm diferit pentru următorii doi ani? Doar doi ani."

Problemele post-pandemie i-ar putea penaliza pe democrați.

Inflația, costul vieții și creșterea criminalității motivează alegătorii.

În metroul care se îndreaptă spre centrul orașului, new-yorkezii au declarat pentru Sky News că sunt profund îngrijorați de siguranța lor.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel