Ora la care nu ar trebui să te uiți la telefon. MARE GRIJĂ! Paul Olteanu, Arhitectul Minții: Îți afectează creierul
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Facebook - Paul Olteanu / Mindset
Facebook - Paul Olteanu / Mindset
Paul Olteanu, nimeni altul decât „Arhitectul Minții”, a făcut referire, la „Interviuri care inspiră” la DC News TV, la o cercetare care îți poate schimba stilul de viață. 

„Dacă folosești social media să înveți sau dacă folosești social media să te conectezi în perioada de pandemie cu persoane cu care fizic nu mai poți, este grozav! Suntem privilegiați! Acum poți să înveți orice lucru cu ajutorul telefonului. Beleaua este când folosim device-urile pentru când vreau să nu mă mai plictisesc la semafor. Problema nu e dacă o faci o dată, ci dacă o faci o dată pe minut, pentru că devine reflex. Și te trezești într-o conversație cu soția sau altcineva că întinzi mâna după telefon. Este o mișcare care s-a automatizat”, a zis Paul Olteanu în cadrul emisiunii de la DCNewsTV.

Ulterior, a făcut referire la o cercetare: „Dacă îți expui ochii la lumină puternică în toiul nopții, vorbim despre 3.00 - 4.00 dimineața, se întâmplă în creier niște lucruri, încât, pentru tot restul zilei următoare, îți scade nivelul de dopamină, adică de motivație. Am un prieten apropiat care stă până la 4.00 dimineața, lucrează de acasă. Și e foarte low energy (n.r. energie scăzută). De când am aflat de cercetare, i-am zis și lui: vezi că-ți afectează creierul faptul că îți expui ochii la lumină între 3.00 - 4.00 dimineața!”

Somnul nu e moft!”, a mai spus Paul Olteanu, adăugând ulterior: „Sunt mulți părinți care spun: al meu este leneș, doarme toată ziua. Lasă-l să doarmă. Are nevoie de 11-12 ore de somn pentru a se dezvolta creierul normal.”

„Ideal, când ne punem la somn, e să închidem device-urile”, a mai spus Paul Olteanu. 

Interviuri care Inspiră by Claudia Țapardel, cu Paul Olteanu, „Arhitectul Minții"

Fondator al proiectului Mind Architect, Paul Olteanu ne-a provoca mintea și sufletul cu o discuție despre neuroștiință pe întelesul tuturor, din care vom înțelege mai bine: 

✔️ cum ne putem depăși limitele, blocajele și barierele impuse de propria minte;

✔️ cum putem să ne autocunoaștem, să ne descoperim, dar și să ne reinventăm;

✔️ cum putem învinge “elefantul” care ne spune că„NU SUNT SUFICIENT DE BUN”;

✔️cum putem „rescrie” patternurile, stilurile de atașament pentru a avea relații de cuplu, familie și profesionale, armonioase care să aducă împlinire și bucurie în viața noastră. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel