Te plângi mereu că n-ai spațiu în telefon pentru pozele și clipurile preferate? Zvon: iPhone 18 ar putea avea 2 TB memorie internă
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Nu-ți ajunge spațiul ca să-ți stochezi toate fotografiile și clipurile preferate în telefon? Nicio problemă! 2 TB s-ar putea să-ți ajungă. 

Apple pare să aibă planuri ambițioase pentru viitoarele sale modele de iPhone. Deși iPhone 16 urmează să fie lansat în următoarele șase săptămâni, rapoartele indică deja specificații impresionante pentru iPhone 18, care ar putea veni cu o capacitate internă de stocare de până la 2 TB.

Zvonurile despre iPhone 17 și iPhone 17 Slim au început deja să apară. Aceste modele ar putea avea cel mai mare preț de pornire din istoria telefoanelor Apple, fiind vehiculată o sumă minimă de 1.299 de dolari, cu 100 de dolari mai mult decât prețul estimat pentru iPhone 17 Pro Max.

Vine iPhone 18 în 2026?

Potrivit unui nou raport, se presupune că în 2026 Apple va implementa o nouă tehnologie în iPhone 18, permițând modelelor din seria iPhone 18 Pro să ofere până la 2 TB de stocare internă. Conform Phone Arena, această tehnologie, numită stocare flash universală cu quad-level-cell (QLC), va fi revoluționară pentru dispozitivele Apple.

În prezent, iPhone-urile utilizează cipuri de stocare triple-level-cell (TLC), însă tehnologia QLC, care stochează patru biți pe celulă, este cu 33% mai densă. Aceasta permite stocarea unor cantități mai mari de date fără a crește dimensiunea fizică a componentei. De asemenea, se pare că producătorii chinezi de telefoane ar putea începe să folosească tehnologia QLC încă de la sfârșitul acestui an. Rapoartele anterioare sugerau că Apple ar putea integra această tehnologie și în iPhone 16, dar mai nou se pare că va fi disponibilă abia în 2026.

Asta înseamnă că Apple nu va trece de la TLC la QLC Flash Storage înainte de 2026. Abia atunci am putea vedea lansarea iPhone 18 Pro și iPhone 18 Pro Max cu capacitate de stocare de 2 TB, datorită acestei inovații în tehnologia de memorie flash.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel